dolenjska

Šentjernejska godba zaigrala z ansamblom Nemir

26.8.2014 | 14:00 | L. Markelj, foto: MEGAfoto Simon Hočevar

Šentjernejska godba zaigrala z ansamblom Nemir

Šentjernej - Letošnje Jernejevo je, kot je že tradicionalno, na koncert povabil Pihalni orkester Občine Šentjernej, ki ga vodi dirigent Miro Saje. Velika dvorana Kulturnega centra Primoža Trubarja je bila polna do zadnjega kotička, kar je glasbenikom najlepša nagrada za trud.

Predsednica godbe Tina Lahne se zahvaljuje dolgoletnemu dirigentu Bratislavu Roguljiču - Bucu.

Predsednica godbe Tina Lahne se zahvaljuje dolgoletnemu dirigentu Bratislavu Roguljiču - Bucu.

Šentjernejski godbeniki - od letos jim predseduje Tina Lahne -  so koncert posvetili letošnji 40-letnici ponovne obuditve orkestra, ki sicer šteje že 103 leta in spada med najstarejše v Sloveniji. Z majhno pozornostjo so se zahvalili najstarejšim članom, ki še vztrajajo v orkestru, s svojo prisotnostjo pa jih je razveselil dolgoletni dirigent Bratislav Roguljič - Buco, ki je napisal Šentjernejsko, s katero so pričeli koncert.

Občina Šentjernej je godbi poklonila ček za dva tisoč evrov.

Občina Šentjernej je godbi poklonila ček za dva tisoč evrov.

V izbranem programu, v katerem ni manjkal niti venček skupine Abba ter skladbe z grškim melosom, je uživala polna dvorana Kulturnega centra Primoža Trubarja, svojevrstno glasbeno doživetje pa je bil tudi nastop z gostom koncerta, ansamblom Nemir. Kot je že navada, so šentjernejski godbeniki v svoje vrste sprejeli nove člane, tokrat kar 12, veseli pa so bili darila glavnega pokrovitelja, po katerem nosijo tudi ime, šentjernejske občine – župan Franc Hudoklin je predsednici Tini Lahne izročil ček za dva tisoč evrov za nove instrumente.

Med poslušalci koncerta so sedeli posebni gostje - bivši člani godbe, ki so igrali na prvem koncertu pred 40 leti. Po koncertu, ki sta ga prijetno povezovali kar članici orkestra, klarinetistki Eva Krštinc in Eva Novak, so »stari« in »novi« glasbeniki radi poklepetali ob kozarčku žlathne kapljice in obujali spomine.

‹ nazaj

Galerija (13)

DSC_8487
DSC_8505
GODBA01
GODBA02
GODBA03
GODBA04
GODBA05
GODBA06
GODBA07
GODBA08
GODBA09
GODBA10
GODBA11

Komentarji (12)

26.8.2014Ocenibruh 
Na bruhanje mi gre. Res. A je res vse tako lepo in krasno v tem prodanem šentjernejskem pihalnem orkestru? 2000 EUR za nove instrumente? Za ta denar lahko kupiš samo en komajda pošten inštrument! Zakaj množina?
26.8.2014OceniJan  
Na kmetih res iz vsake muhe delate slona, pa čisto nič vam ni všeč. V vsako stvar se stokrat spotaknit. Upam da ste v življenju bolj srečni. Bi blu bulš če bi Modrijani ali pa Severina nastopali bi bil ful kul žur, ne pa tole, je taku?
26.8.2014Ocenibruh 
@Jan, če misliš, da smo Šentjernejčni samo kmetje, potem živiš v neki arhaični zmoti svojih babic in dedov, ki se imajo za pripadnike neke kvazi meščanske elite za katero mene boli k. Svetujem ti, da se bolj posvetiš svoji urbani sredini, na svojih škornjih pa obriši hlevski gnoj, ki je še vedno ostal gor.
26.8.2014Ocenišentjernejčan 
Bravo, bruh! Dobro si to povedal!
26.8.2014Ocenibruh 
Pa da ne bo pomote: Nimam nič proti kmetom in hlevskemu gnoju! Problem je v akterjih. Bodi to kar si!
28.8.2014Ocenimartin 
bruh, pa daj še ti zraven vsaj enga tavijolčastega, da bo za 2 instrumenta. Pa še Pavliča povabi zraven. On lahko z eno plačo kupi inštrumentov za pol godbe.
28.8.2014Ocenikikiriki 
S čigavo plačo lahko kupi Berto toliko ištrumentov,misliš z davko plačevalskem denarjem?
28.8.2014Ocenibruh 
Dobra ideja, Martin! Pa še ti daj enega, pa bo... No enega bi lahko dal tudi župan iz svojega žepa ne iz davkoplačevalskega. S takšnim tavijoličastim bi se pa lahko ponašal, to pa drži.
28.8.2014Oceninamenjeno poštenim 
Link za vse, ki si v parlamentu ne želijo zapornikov :http://www.pravapeticija.com/signatures/proti_kriminalcem_v_parlamentu/
29.8.2014Ocenibivši šenjernejčan 
Dragi komentatorji! Prav vesel sem, da sem se odselil iz Šentjerneja oz. bližnje okolice, kajti tukaj se vidi, da res ne vidite šentjernejčani dlje kot do table Šentjernej-prečrtano. Namesto, da bi bili složni in skupaj držal, ste rajš vsi skregani med sabo in samo gledate kdo bo koga infal in kdo bo koga zaj****. Vsi tisti, ki ste tolk brihtni glede financ, predvidevam, da dobro veste, okrog kakšnih številk se vrtijo cene inštrumentov. Predvidevam, da se za zgoraj navedenimi psevdonimi skrivate marsikateri godbeniki, kateri sploh nimate svojega inštrumenta ampak godbenega. Važn je, da s serje po drugih a ne? Da pa še v politiko vmešavate zraven, to pa je čisti odraz vaše ozkogledanosti. Ste res kot furmanski konji s plašnicami! Marsikdaj sem rad igral z vami, marsikatero žurko smo skupaj preživel, zdej se pa tako drkate med sabo... Vredu.. Glede koncerta bom pa kratek in jedrnat: Kaj takega v Šentjerneju že dolgo ni bilo - kar se tiče kvalitete izvedbe, izbire komadov itd... lep je tisti rek: V SLOGI JE MOČ! Čestitke za lep koncert!!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava