dolenjska

V Šentjerneju radi igrajo biljard

27.8.2014 | 13:40 | Besedilo in foto: L. Markelj

V Šentjerneju radi igrajo biljard

Šentjernej - V Šentjerneju so vsi, ki želijo biljard igrati na višjem nivoju, od leta 2011 lahko povezani v svoj klub, imenovan Biljard klub Hipodrom Šentjernej. Klub se namreč nahaja v prostorih gostinskega lokala Hipodrom.

Vse leto člani, ki jih je okrog 25, tekmujejo na svojih turnirjih, ob letošnjem občinskem prazniku pa so prvič pripravili t.i. Jernejev turnir, dvodnevni odprti turnir v biljardu, na katerem se je pomerilo 27 tekmovalcev iz vse Slovenije. Nagradni sklad je znašal tisoč tolarjev, igrala pa se je mednarodna osmica. Najbolje se je odrezal Matjaž Erčulj, ki je že večkratni državni prvak.

V Šentjerneju radi igrajo biljard

Po besedah predsednika šentjernejskega biljard kluba Klemna Bačnika, bodo tak turnir pripravili tudi prihodnje Jernejevo. Pravi tudi, da imajo njihovi člani v biljard klubu zelo dobre igralne pogoje, po najvišjih standardih in pravilih. Letos so biljardnico dodatno prenovili in opremili s tremi novimi mizami. Želijo, da se jim pridružijo še novi ljubitelji biljarda, saj je nova sezona z novimi turnirji pred vrati.

‹ nazaj

Galerija (4)

BILJARD01
BILJARD02
BILJARD03
BILJARD04

Komentarji (4)

27.8.2014Ocenidelboy 
Nagradni sklad je znašal TISOČ tolarjev, igrala pa se je mednarodna osmica. Ni glih neka bajna cifra:-)
28.8.2014Ocenitertert 
se vid, da so še bogu za hrbtom
28.8.2014Oceni?? 
TISOČ TOLARJEV? Pa kaj, a sem se jaz zbudu v kakšnem drugem času? A nismo več v EU?
28.8.2014Ocenitincek 
šentjernejčani znajo vse, ni da ni :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava