kronika

Nasilni »gobar« v pripor

27.8.2014 | 09:30 | T. J. G.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Nasilni »gobar« v pripor

Novo mesto - Poročali smo že o neprijetni izkušnji davčnih inšpektorjev oziroma delavcev Finančne uprave, ko so v sredo nekaj po 12. uri želeli pogledati prodajo gob ob cesti, ki vodi na Gorjance. Ko so začeli postopek s 33-letnikom, je k inšpektorjem pristopilo več oseb, ki so jim začeli grozili, v rokah so imeli palice, eden izmed njih pa naj bi imel pištolo.

33-letniku, ki je prodajal gobe, so omogočili, da je s kombijem pobegnil in se izognil postopku, pred prihodom policistov pa so se napadalci razbežali. A ne za dolgo, policisti so jih namreč kmalu našli. Ugotovili so, da gre za pet oseb iz okolice Novega mesta, neuradno gre za Rome iz Pogancev, starih med 17 in 35 let. Ovadili so jih zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Med njimi je tudi 24-letni Devin Smajek, ki so mu policisti v četrtek popoldan odvzeli prostost in ga pridržali ter ga v petek s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Kot so nam pojasnili na novomeškem okrožnem sodišču, je bil Smajek že obsojen, in sicer zaradi ogrožanja varnosti, ropa, nasilništva in povzročitve lahke telesne poškodbe.

Je pa bilo zanimivo dogajanje okoli sodišča. Že preden sta policista na sodišče pripeljala Smajeka, so se v bližini začeli zbirati Romi, v času zaslišanja pa je k sodišču prišlo več romskih avtomobilov. Pred sodiščem so mirno čakali na razplet zaslišanja.

‹ nazaj

Komentarji (7)

27.8.2014Oceninn 
Glede na to, da je bila obravnava dopoldan, so Romi ziher so dobili izredni dopust, morda so pa celo koristitli višek ur :-)
27.8.2014Ocenijst 
pa še kar naprej prodajajo ob cestah. FURS je feeeejst aktivn!
27.8.2014Ocenikrajan 
kje so zdaj ugledni aktivisti ???
27.8.2014Ocenilučka 
Saj ni važno če so čakali na razplet saj so dali mir nažalost je policija tako smotana da raje tki ki pošteno prodajamo in ne krademo kot drugi civili in pedofili kateri otroke posiljejo so na prostosti ŽALOST! pošteno delamo ZATO SI AHKO SAMO TIHO NN KO STE TAKO FINI SLOVENCI KO POSLIJUJETE OTROKE DELAJO TO ROMI?? PA SO OBTOŽENI? NIČ OD NIČ ! KATASTROFA SRAM VAS NAJ BO IMAMO PAPIRJE DA AHKO PRODAJAMO IN POŠTENO DELAMO!
28.8.2014Ocenisamipostenjakarji 
@lucka: pa odvajate davek od prodanega? Racune za elektriko tudi placujete? Zivite tudi na urejenem obmocju, mislim vsi prispevki placani, komunalno urejeno... ali ste na zaseden obmocju? Pa sem pa tja tudi kaksnega ucitelja ali otroka na soli pretepete? Vse to je najbrz posteno a ne?
29.8.2014Ocenikr en 
dj lučka pejt mal prespat pa z mrzlo vodo se umij,to bistri pamet ........baje hehehehe
2.9.2014Ocenilučka 
sploh nimam kaj rečt itak ma usako tele svoje vesele kar bo pa bo samo če pa prveč poveš tisto kar je res pa boli pa jaz sem tok pametna da ti ne boš nikoli sej imaš dober vzdevek kr en ker to tudi si! hahah

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava