dolenjska

Zadnja seja v tem mandatu pestra

27.8.2014 | 18:50 | Besedilo in foto: L. Markelj

Zadnja seja v tem mandatu pestra

Škocjan - Včeraj popoldne so se škocjanski občinski svetniki zbrali na zadnji seji v tem mandatu. Seznanili so se z aktualnimi investicijami in delom župana ter občinske uprave, med pomembnejšimi točkami dnevnega reda pa je bila idejna zasnova odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih vod v občini.

Ljubomir Jakše.

Ljubomir Jakše.

Natančno in razumljivo jo je predstavil Ljubomir Jakše iz novomeške Komunale - ta jo je za občino tudi izdelala. Škocjanska občina namreč nima urejenega sistema odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda, kanalizacijski sistem je zgrajen le v ožjem delu občine, a se ne konča s čistilno napravo. Ta se zdaj gradi v bodoči industrijski coni v Dobruški vasi, nanjo pa bodo priključena tudi gospodinjstva iz bližnjih vasi.

Da bi se to področje uredilo – rok , ko mora imeti prav vsako gospodinjstvo te zadeve urejene in biti priključeno na čistilno napravo je sicer 2017 – je ta dokument osnova za nadaljnji projekt. Jakše je razložil, da bo sedaj vsak občan lahko vsaj približno vedel, ali bo priključen na javno kanalizacijsko omrežje ali bo moral imeti malo čistilno napravo ali morda nepretočno greznico.

V sredini Anton Zupet.

V sredini Anton Zupet.

Največ kritičnih pripomb v zvezi z idejno zasnovo je imel opozicijski svetnik Anton Zupet, nekdanji župan, ki je menil, da ni dobra, kljub nasprotovanju župana Jožeta Kaplerja in ostalih svetnikov pa je poudarjal, da je bil projekt VTK (Vodovod, tehnološke vode, kanalizacija), ki ga je skušal vpeljati v svojem županovanju, veliko boljša in cenejša rešitev. Ostali so mu nasprotovali in dejali, da je občina za to vrgla stran velike denarce, nemalo besed je bilo izrečenih o časih in potezah v Zupetovem županovanju. Idejno zasnovo je občinski svet na koncu sprejel skoraj soglasno – vzdržal se je le Zupet.

Svetniki so bili seznanjeni še z izvrševanjem proračuna za prvo polletje, koncesionarju za pokopališke in pogrebne storitve, podjetju Blatnik iz Hrastulj, so podaljšali koncesijo za deset let, razglasili so javno dobro na cestah v naselju Škocjan in Šterkov vrt, itd.

Ob koncu seje se je župan Jože Kapler vsem svetnikom zahvalil za konstruktivno delovanje na občinskih sejah in pri delu v odborih, predvsem je dejal, je bil vesel pripravljenosti za sodelovanje in razvoj občine, in da je bilo kar nekaj narejenega. Zupet se je oglasil z drugačnim mnenjem, da je stanje v občini brezperspektivno, kar je pravzaprav poudarjal ves mandat.

‹ nazaj

Galerija (8)

SKOCJAN01
SKOCJAN02
SKOCJAN03
SKOCJAN04
SKOCJAN05
SKOCJAN06
SKOCJAN07
SKOCJAN08

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava