posavje

V dveh dneh zbrali več kot 2.200 podpisov

28.8.2014 | 10:20 | A. K.

Direktor krškega zdravstvenega doma Damijan Blatnik pred eno od stojnic, na kateri zbirajo podpise v podporo dosednji ureditvi krške urgence.

Direktor krškega zdravstvenega doma Damijan Blatnik pred eno od stojnic, na kateri zbirajo podpise v podporo dosednji ureditvi krške urgence.

V dveh dneh zbrali več kot 2.200 podpisov

Krško - Krčani že od začetka tedna zbirajo podpise proti ukinitvi tukajšnje urgence v zdajšnji obliki. V samo dveh dneh od začetka zbiranja podpisov v podporo zahtevi, da vlada za čas obratovanja in razgradnje nuklearke v Krškem s sporazumom zagotovi obstoječo organizacijo in financiranje nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Krško, je svoj podpis prispevalo več kot 2.200 občanov. 

Kot poudarja direktor krškega zdravstvenega doma Damijan Blatnik, vsakršno znižanje statusa enote nujne medicinske pomoči v ZD Krško pomeni občutno znižanje standarda nujne medicinske pomoči v občini, ki ga bodo občutili tudi njeni prebivalci.

"Zaenkrat nismo dobili še nobenih napotkov, kako naprej. Za nas do nadaljnjega velja organizacija kot doslej, se pravi, da delujemo kot enota C. To pomeni, da je zdravnik oziroma celotna ekipa, v dnevnem času tudi rezervna, na voljo občanom v primeru potrebe po intervenciji," na naše vprašanje, ali so zaradi skorajšnjega odprtja novega urgentnega centra v sosednjih Brežicah že dobili kakšne usmeritve ministrstva, kako naprej, odgovoril Blatnik.

Zbiranje podpisov bodo na različnih lokacijah v občini in tudi po elektronski poti nadaljevali še vse do sobote. Na ta način po besedah krškega župana Mirana Stanka želijo izraziti pritisk na tiste, ki snujejo novo mrežo nujne medicinske pomoči.

"Pričakujejo, da bomo do konca tega tedna zbrali približno 5000 podpisov, če bi peticijo podpisala tretjina prebivalstva občine, to je 8000, pa bi bili izjemno zadovoljni."

‹ nazaj

Zvočni zapisi

Damijan Blatnik o nujnosti urgence v Krškem

Miran Stanko o zbiranju podpisov za ohranitev urgence v Krškem

Komentarji (1)

3.9.2014Ocenijanez 
Bi moral v Brežice poslat tudi kopijo podpisov, ker so imeli nekateri prste vmes ne samo pri ukinjanju urgence v Krškem, ampak tudi pri drugih ustanovah, davčna, inšpekcije, carina-ko je še bila, zaščita in reševanje...več desetletno bojevanje za sedeže ustanov gotovo "pomaga" k sožitju in tlakovani poti do pokrajine Posavje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava