dolenjska

Razširili bodo most čez Temenico

28.8.2014 | 14:50 | J. A., Foto: Občina Trebnje

Foto: Občina Trebnje

Foto: Občina Trebnje

Šentlovrenc - Delavci družbe Markomark iz Vidma pri Ptuju prenavljajo most čez Temenico v Šentlovrencu. Z deli so začeli v začetku junija, novi most, ki bo omogočil dvosmerni promet, pa naj bi bil končan konec septembra.

»Doslej so izvedli vsa rušitvena dela na obstoječi armiranobetonski konstrukciji (odstranitev hodnika za pešce ter obeh vencev, očistili so vidne betonske površine so bile očiščene, poškodovane površine odstranjene ter ustrezno reprofilirane. Zaključenih je večina armiranobetonskih del: podaljšanje obeh opornikov s temelji in kriloma ter prekladna konstrukcija za razširitve vozišča, izveden je hodnik za pešce ter desni venec. Za končanje del je potrebno izvesti predhodno izravnavo podlage na obstoječi prekladni konstrukciji, novo hidroizolacijo, namestitev ograj na obeh straneh mostu ter asfaltiranje,« je sporočili trebanjski župan Alojzij Kastelic.

Pred časom smo v Dolenjskem listu pisali o tem, da sta v Šentlovrencu v teku dve naložbi, poleg razširitve mostu, tudi regulacija reke Temenice. »Vsaka od njiju bo stala okoli 100 tisoč evrov, prvo financira trebanjska občina, drugo pa ministrstvo za kmetijstvo in okolje v sodelovanju z VGP Novo mesto,« je tedaj zadovoljno povedal predsednik KS Šentlovrenc Andrej Jevnikar.

‹ nazaj

Galerija (3)

Razširili bodo most čez Temenico
Razširili bodo most čez Temenico
Razširili bodo most čez Temenico

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava