kolesarstvo

Na nedeljski dirki Hrvaška - Slovenija tudi Brajkovič

29.8.2014 | 08:15 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: I. V., arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - To nedeljo KK Adria Mobil organizira sedmo kolesarsko dirko Hrvaška - Slovenija, na kateri pričakujejo 20 ekip oziroma 160 kolesarjev. Prva dirka je leta 2008 potekala pod imenom Ljubljana – Zagreb, lani so ji organizatorji spremenili ime, vendar njeno poslanstvo ostaja enako. Kot je sporočil Srečko Glivar iz KK Adria Mobil, bo letošnja še posebej zanimiva, saj bo na startu tudi slovenska reprezentanca z Janijem Brajkovičem, Grego Boletom in Blažem Jarcem na čelu.

Poleg vseh slovenskih ekip bodo na startu vse avstrijske ter še nekaj drugih tujih. Start dirke bo v Zagrebu ob 12. uri. Proga vodi preko Zaprešiča do mejnega prehoda Rigonce in se nadaljuje skozi Brežice, Krško, na Studenec ter preko Šentjerneja v Novo mesto, kjer kolesarje čaka pet ti. Balkanskih krogov.

Kolesarji prvič pridejo v Novo mesto okoli 14.30, cilj dirke je predviden med 16. in 16.45. Kolesarji Adrie Mobil se vračajo na tekmovanja po krajšem odmoru in bodo poskusil dirko zmagati še četrtič, pravi Glivar.

DOSEDANJI ZMAGOVALCI:

2008 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer, Radenska

2009 Ljubljana – Zagreb: Robert Vreče,r Adria Mobil

2010 Zagreb – Ljubljana: Matej Mugerli, Perutnina Ptuj

2011 Zagreb – Ljubljana: Kristjan Fajt, Adria Mobil

2012 Zagreb – Ljubljana Marko Kump, Adria Mobil

2013 Hrvaška – Slovenija:  Riccardo Zoidl, Team Gourmetfein - Simplon

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava