novice

Pomagajo pri nakupu šolskih potrebščin

29.8.2014 | 09:00 | J. A.

Foto: ZZD

Foto: ZZD

Novo mesto, Trebnje, Brežice - Pred začetkom šolskega leta je ena večjih obveznosti staršev, da svojim otrokom nabavijo šolske potrebščine. To nikakor ni majhen strošek in tega se zavedajo v številnih organizacijah. Tako je Društvo študentov Brežice v sodelovanju z Rdečim križem Brežice organiziralo zbiralno akcijo šolskih potrebščin za šolarje iz ogroženih brežiških družin, ki so jo uspešno zaključili v teh dneh.

"Na brežiški info točki, kjer smo potrebščine zbirali dva meseca, smo napolnili kar nekaj škatel, kar nas zelo veseli. Zbrali smo številne šolske potrebščine, vse od torb, zvezkov pa do copatov, katere smo sedaj tudi predali Rdečemu križu Brežice," so povedali študenti.

Tudi člani DSD (sedaj ZL) Trebnje so se odločili, da bodo dobrodelni. Pred novim šolskim letom so del denarja, ki so ga dobili za delovanje iz občinskega proračuna, namenili nakupu enega kompleta šolskih potrebščin za učenca, ki je te pomoči najbolj potreben. Darilo so izročili Centru za socialno delo Trebnje, ki ga bo v naslednjih dneh vročilo družini matere samohranilke treh otrok.

Ena akcija je še pred vrati, kajti članice Ženskega foruma ZZD bodo tudi letos pomagale otrokom iz socialno ogroženih družin s projektom Za brezskrben korak v šolo. K sodelovanju vabijo vse ljudi dobre volje in odprtega srca, da jih obiščejo v ponedeljek, 1. septembra, na stojnici na Glavnem trgu v Novem mestu (pred rotovžem) med 15. in 18. uro, tam bodo namreč zbirale šolske potrebščine: zvezke, barvice, nahrbtnike, torbice …

‹ nazaj

Galerija (4)

Foto: Društvo študentov Brežice
Foto: Društvo študnetov Brežice
Foto: ZZD
Foto: B. Praznik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava