novice

Konec tedna gneča na cestah

29.8.2014 | 10:20 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: TJG, arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: TJG, arhiv DL)

Ljubljana - Čeprav se poletje počasi izteka, se prometna turistična sezona s tem vikendom še ne bo končala, sporočajo z Darsa in dodajajo, da v nekaterih večjih nemških deželah šolske počitnice trajajo do 15. septembra. Zato še vedno pričakujejo povečan promet proti morju, ker se pa veliko turistov že vrača, bo še več prometa od morja proti notranjosti, predvsem proti Italiji in Avstriji.

Glede na napovedano lepo vreme se bo tudi veliko Slovencev odpravilo na morje za dan, dva ali ves vikend. Veliko dnevnega prometa bo v dopoldanskih urah tudi proti drugim turističnim krajem, v popoldanskih oz. večernih urah pa v obratni smeri.

Na Darsu opozarjajo, da bo na cestah veliko prometa danes popoldne (od Hrvaške proti Italiji in Avstriji ter iz večjih mest proti turističnim krajem (morje, hribi), nekaj tudi od Italije in Avstrije proti Hrvaški), v soboto ves dan v vse smeri ter v nedeljo popoldne iz turističnih krajev (morje, hribi) proti večjim mestom, nekaj tudi od Hrvaške proti Italiji in Avstriji.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava