kronika

Z avtom v potok; danes brez elektrike

29.8.2014 | 07:10 | M. K.

Z avtom v potok; danes brez elektrike

V Lončarjevem Dolu, občina Sevnica, se je sinoči ob 22.50 uri zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo s ceste zapeljalo v potok. Pri tem se je poškodoval voznik vozila. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika, pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenega v reševalno vozilo, očistili brežino, izvlekli vozilo iz potoka ter z razsvetljavo pomagali policistom. Reševalci NMP ZD Sevnica so poškodovanega prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Sinoči ob 19.17 so na parkirišču v Obrtniški ulici v Trebnjem opazili razlite motorne tekočine. Oljni madež na površini petih kvadratnih metrov so počistili gasilci PGD Trebnje.

Ob 20.24 so bile na cesti Metlika-Novo mesto pri kraju Dolnji Suhor v občini Metlika večje količine blata. Gasilci PGD Metlika so očistili cestišče na razdalji enega kilometra. Na kraju so bili tudi delavci cestnega podjetja iz Črnomlja in pristojni policisti.

Vode ni treba več prekuhavati

Komunala Novo mesto obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Novo mesto - Jezero in vodovodnega sistema Stopiče, da ukrep prekuhavanja vode ni več potreben.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes od 9:00 do 11:00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DOL. KAMENCE.

Nadzorništvo Metlika obvešča odjemalce, da bo danes od 8:00 do 14:30 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KZ METLIKA .

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog danes med 11:00 in 14:30 uro na območju transformatorske postaje Zabrdje, med 9. in 9.30 uro pa na območju TP HE Brežice.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena. 

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava