dolenjska

Vršilka dolžnosti ravnateljice ostaja Renata Zupanc Grom

29.8.2014 | 17:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Mag. Renata Zupanc Grom, "stara nova" v.d. OŠ Šentjernej.

Mag. Renata Zupanc Grom, "stara nova" v.d. OŠ Šentjernej.

Šentjernej - Sinoči se je s sejo Sveta zavoda OŠ Šentjernej zaključil postopek za imenovanje v.d. ravnateljice, potem, ko na prejšnji seji izbrana kandidatka Viktorija Rangus ni dobila potrebne večine.

Na današnji novinarski konferenci v OŠ.

Na današnji novinarski konferenci v OŠ.

Za vršilko dolžnosti je bila s 7 glasovi za in 4 proti imenovana dosedanja vršilka dolžnosti mag. Renata Zupanc Grom, ki je vodenje šole prevzela lani, ko Svet zavoda ni izbral novega vodstva, določil pa jo je šolski minister. Zupanc Gromova, ki nov mandat začne 9. septembra (do takrat ji velja stari), je na to mesto imenovana do ponovnega imenovanja ravnatelja oz. največ za eno leto.

Člani sveta zavoda so se sinoči odločali med dvema kandidatkama – Zupanc Gromovo, o kateri bi lahko glasovali že prejšnji teden, saj so jo za to funkcijo, za katero je tudi dala soglasje, predlagali člani Sveta staršev, ter dolgoletno pomočnico ravnateljice Natašo Bregar, ki so jo predlagali člani sveta učiteljskega zbora oz. zaposlenih, ki se bolj zavzemajo za Rangusovo, za soglasje h kandidaturi pa so jo morali menda zelo prepričevati.

Včerajšnje glasovanje je bilo tako presenečenje za mnoge, saj je dosedanja vršilka dolžnosti dobila podporo večine članov Sveta zavoda – na javnem glasovanju so jo podprli vsi predstavniki lokalne skupnosti, ki so večkrat spreminjali svoja mnenja in stališča, sveta staršev, kjer ima Zupanc Gromova veliko podporo, proti so bili le štirje od petih članov delavcev šole. Takšno ravnanje je sicer zanimivo, saj niso glasovali v skladu z mnenjem večine v kolektivu, ki je na zadnjem pridobivanju mnenj s 37 glasovi podprl Zupanc Gromovo, z 28 glasovi pa Rangusovo.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedala Zupanc Gromova, je zadovoljna in glede na vse dogajanje in zakulisna lobiranja, pritiske in lažne informacije v zadnjem času v javnosti o njej, določenih učiteljih, članih sveta zavoda idr., presenečena, da je znova izbrana za vršilko dolžnosti. Na prvem mestu pravi, jih čaka izboljšanje medsebojnih odnosov na šoli, sicer pa na šoli nemoteno potekajo priprave na prvi šolski dan in na novo šolsko leto. Glede svojega nadaljnjega dela je optimistična in ga jemlje z vso odgovornostjo. »Delali bomo po črki zakona in transparentno,« pravi.

Viktorija Rangus.

Viktorija Rangus.

Predsednica Sveta zavoda Slavica Jordan pravi, da bodo že septembra izvedli volitve novih predstavnikov učiteljskega zbora, ustanoviteljice, torej Občine Šentjernej in sveta staršev, ker 30. septembra poteče mandat dosedanjim članom sveta zavoda OŠ Šentjernej. Glede vseh zapletov z izborom ravnateljice, zakaj tudi zadnji trije razpisi niso prinesli željenega rezultata, pa je dejala, da nima komentarja.

Kako vse dogajanje komentira prejšnja ravnateljica šole Viktorja Rangus, ki je do sedaj prav na vseh razpisih znova kandidirala za to delovno mesto, a neuspešno, pa v tiskani izdaji Dolenjskega lista prihodnji četrtek. Povejmo le, da vse obtožbe in ovadbe, o katerih menda ne ve nič, odločno zavrača, in meni, da gre za politični konstrukt. Na prihajajočih lokalnih volitvah pa bo kandidirala za županjo občine Šentjernej – predlagala jo bo SDS.

‹ nazaj

Komentarji (12)

29.8.2014Ocenimamica 
pravilna odločitev. Končno je nekoga pamet srečala.
29.8.2014Oceniatek 
Jaooooo, zakaj pa niste izbrali ta lepše? Nič ne bo bolje, čez čas vam bo pa hudo,Če bi imeli ateki kaj besede, bi sigurno lepšo izbrali.
29.8.2014OceniJOSEFF 
čestitke za zdravo pamet in pravilno izbiro!
30.8.2014Ocenimamica 
Politični konstrukt? Ne verjamem. Težave so bile že lani, ko se Viktoriji še sanjalo ni, da bo kandidirala za županjo. Glede na vsa dogajanja sem prepričana, da se Viktorija osebno počuti kot žrtev zarote. In kdo gradi kampanjo na teoriji zarote? Vika, zbudi se!
30.8.2014Oceniney 
A Viktorija bo preko Alberta P. kandidirala v SDS, sami poštenjakarji in sposobneži jaooo bogi Šentjernejčani, če ni uspela za ravnateljico bo šla pa še višje. Starši jo niso podprli, ker jo ne vidijo kot voditeljico šole, mislim, da pa še manj kot voditeljico občine. So pa zato le bolj sposobni- Luzar ali pa Samo H...Aja svetu šole pa čestitke, da je končno prišel k pameti.
30.8.2014Ocenijon 
Vika je naredila veliko napako. Častno bi se umaknila in kandidirala za županjo. Bila bi izvoljena. Tako pa se je zasrala ...
30.8.2014Ocenizarota 
Upam, da tle ne gre za kakšno zaroto. Vsak ve, da Vika nima šans (tudi oni iz železnice). Kaj pa če je v ozadju tihi dogovor z F.H.-jem, ki bo na račun "slabe" protikandidatke dobil še en mandat. Žlahta ni vedno raztrgana plahta!
30.8.2014Ocenimici 
Vika je zelo luštkana,kot kakšn deklič
30.8.2014OceniResnica 
@ zarota - oseba pod nickom " šeenaresnica" je zapisala, da obstajajo le trije kandidati za županski stolček ... Verjetno je imala v mislih Viko, Franca Hudoklina in Sama Hudoklina ... A v igri bosta še najmanj dva. A si ne gre belit glave. Največje možnosti ima kljub vsemu Samo. Francl zagotovo nima nobenih možnosti, Rangusova kljub podpori SDS zelooo malo... Bo pa verjetno za SMC kandidiral dosedanji velik podpornik Francija, a je vprašanje, če mu bodo ljudje namenili kaj prida glasov. Za zadnjega kandidata pa z gotovostjo še ne vem, ali bo sploh kandidiral. Če bo, potem bo med njim in Samom odločal drugi krog ....
30.8.2014OceniSONČEK 
Ooo moooj boog. A ta se kdaj pogleda v ogledalo? Fuj sracje gnezdo glava pa votla! Sentjernejcani so si nakopal ba glavo postenega lopova. Pa da ne boste mislilu da srm za viko ker je svojega denarja vredna! Sam se enkrat. Iz solskega centra v NM so kar catering narocil k je sla. Na ministrstvu so pa vse naredil da vstane v sentjerneju. Breznikaejeva sta pa itak mogla glasovat k je pa ona zrihtala descu na solskem centru v NM sluzbo. To je zrelo za KPK. Jordanovi pa svaka cast za ODLIČNO pokončno držo in korektno speljano zadevo. Se je pa izkazalo da NESPOSOBNI so vedno SPOSOBNi onesposobt SPOSOBNE! Dobrodosli v dolini šentflorjanski...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava