Kulinarično razvajanje ob vinih metliške vinske kleti

29.8.2014 | 19:30

Kulinarično razvajanje ob vinih metliške vinske kleti

Ljubljana, Metlika - V restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu je Vinska klet Metlika pripravila tiskovno konferenco in vrhunsko vinsko kulinarično razvajanje. Zbranim so predstavili vrhunska vina in priznanja, ki so jih v letošnjem letu prejela njihova vina.

Kulinarično razvajanje ob vinih metliške vinske kleti

Povabljenci so lahko okusili sedem izbranih vrst vina, ki jih je za to priložnost izbrala hišna enologinja Ivanka Badovinac, zaslužna za vrhunske vinske dosežke. Kot pravi, se okus vina najbolj izrazi takrat, ko se »poroči« z jedjo. In da bi bili užitki ob okušanju še bolj nepozabni, so za pomoč prosili enega najboljših kuharskih chefov, Igorja Jagodica, ki s svojim bogatim kulinaričnim znanjem in izvirnostjo nikogar od povabljencev ni pustil ravnodušnega.

Zbrani gostje so uživali v vrhunski kulinariki in izbranih vinih ter se prepričali, da so v metliški vinski kleti doma odlična vina. Poznavalci Vinsko klet Metlika poznajo že dolga leta, saj ena njihovih najbolj prepoznavnih blagovnih znamk, Metliška črnina, kraljuje na vinskih policah že več kot pol stoletja. Na začetku osemdesetih pa so v Metliki kot prvi v Sloveniji pridelali vino Rose, ki je bilo takrat prava uspešnica.

Kulinarično razvajanje ob vinih metliške vinske kleti

V dolgih letih njihovega poslovanja se je zvrstilo mnogo različnih zgodb. Za to, da bi ves ta čas ohranili sloves enega najboljših vinarjev, pa v obsežni slovenski vinski zgodbi ni bilo dovolj biti le dober. V zadnjih letih so se tako odločili, da je njihovo mesto na samem vrhu in so zato zavihali rokave in prišli do vrhunskih dosežkov.

Letošnje leto je prineslo metliškim vinarjem številna najvišja priznanja, med drugimi tudi najžlahtnejše med vsemi – prestižno vinsko nagrado Decanter za tri njihova vina. Svojo zbirko žlahtnih priznanj pa so letos dopolnili z več medaljami na sejmih GAST Split, Beowine Beograd in 56. mednarodnem ocenjevanju vin Vino Ljubljana, pet zlatih in sedem srebrnih medalj pa so dobili še na pravkar končanem sejmu AGRA v Gornji Radgoni.

L. M., foto: arhiv Vinska klet Metlika

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava