Lastništvo Adrie Mobil znova na ACH; novomeške prikolice medtem v Nemčiji

30.8.2014 | 10:00

Altea 4Four Signature - ob 50-letnici Adrie Mobil posebej oblikovana počitniška prikolica (Foto: KBService Camping)

Altea 4Four Signature - ob 50-letnici Adrie Mobil posebej oblikovana počitniška prikolica (Foto: KBService Camping)

Ljubljana/Novo mesto/Düsseldorf - Družbeniki Proteja so včeraj na skupščini med drugim sklenili, da se lastništvo novomeške Adrie Mobil z družbe Protej znova prenese na ACH in se zastavi v korist upnikov, kot predvideva osnutek okvirnih pogojev finančnega prestrukturiranja ACH in Proteja, so sporočili iz Proteja.

Večinski, 65,7-odstotni delež v družbi Adria Mobil so iz ACH na Protej prenesli po decembrskih skupščinah Proteja, ACH in Adrie Mobil ter sklepih o izplačilu dividend.

Generalna direktorica Adrie Mobil in ena družbenic Proteja, prek katerega nekdanji in sedanji menedžerji obvladujejo ACH, Sonja Gole je v začetku junija - ko so vodenje ACH po več tednih preigravanj med njo in Vero Mihatovič zaupali Rastu Oderlapu - napovedala, da bo skupščina Proteja o vrnitvi lastništva v Adrii Mobil na ACH odločala že 18. junija, a so takrat družbeniki sklenili, da bodo o tem odločali po pridobitvi pravnega mnenja.

Skupščina Proteja je včeraj tudi sklenila, da bosta v nadzornem svetu namesto Vere Mihatovič in Mire Šetina - obema mandat poteče 2. oktobra - od 3. oktobra s petletnim mandatom sedela Janko Šemrov in Miro Šetina.

Skupščina se je seznanila z računovodskimi izkazi Proteja za poslovno leto 2013 in pismom revizijske družbe Ernst&Young s 25. julija, iz katerega izhaja, da bo revizor podal mnenje šele po sklenitvi sporazuma o finančnem prestrukturiranju družb ACH in Protej.

Skupščina je tudi ugotovila, da zaradi odsotnosti revizorjevega mnenja nadzorni svet družbe še ni odločal o potrditvi letnega poročila, zato skupščina ne more odločati o uporabi bilančnega dobička ter o razrešnici poslovodstvu in nadzornemu svetu družbe.

ACH je od 20. marca v postopku preventivnega prestrukturiranja in mora s finančnimi upniki skleniti sporazum o finančnem prestrukturiranju. Sodišče je julija rok za predložitev sporazuma podaljšalo za tri mesece, tako da ga mora družba predložiti do 20. novembra.

Novomeščani medtem razstavljajo v Nemčiji

Konec avgusta je tradicionalno odprl svoja vrata eden največjih sejmov počitniških vozil ter opreme za prosti čas in potovanja v nemškem Düsseldorfu, na katerem se tudi letos predstavlja novomeška Adria Mobil. Gre za sejem, na katerem predstavlja svoje proizvode preko 570 razstavljavcev s celega sveta. Na voljo imajo več kot 180 tisoč kvadratnih metrov razstavnih površin, na katerih se poprečno predstavi več kot 2000 vozil s področja karavaninga skupno 120. blagovnih znamk svetovnih proizvajalcev. Gre torej za največji poslovni dogodek leta za svetovne proizvajalce s področja karavaninga, na katerem se predstavijo produkti nove sezone in tudi presenetijo konkurenti s skritmi »aduti«, sporočajo iz novomeškega podjetja in dodajajo:

''Adria Mobil letos razstavlja svoje produkte za sezono 2015 na preko 2.200 kvadratnih metrov površine v najbolj elitnem delu Düsseldorfskega salona, ob bok največjim zlasti nemškim konkurentom, kot so Carhtago, Hymer, Hobby in drugi, in s tem simbolično tudi vstopa v petdeseto leto svojega obstoja in delovanja. Zato je letošnja predstavitev v Düsseldorfu še toliko bolj pomembna. Ta mejnik na največji razstavi počitniških vozil ter opreme za prosti čas Adria obeležuje s prenovljeno celostno podobo, z dovršeno linijo bodisi novih bodisi prenovljenih produktov v vseh proizvodnih kategorijah (od počitniških prikolic preko avtodomov do vanov) ter s svetovno premiero prav za 50-letnico posebej oblikovane počitniške prikolice Altea 4Four Signature. Slednjo Adria pošilja »na pot« s posebnim namigom kupcem: »oblikujte sami svojo lastno prikolico« in zgovornim prodajnim sloganom: »GoWhite«, »GoColor« ali »GoSignature«, kar je novost na trgu karavaninga, kot so novost tudi izjemno inovativne tehnološke rešitve v sami prikolici.

Sicer je Adriin razstavni prostor v Düsseldorfu letos še posebej dovršen, saj je na njem simbolično postavljena tudi Adriina zgodovinska ulica, in na njej razstavljena Adria 375, eden izmed prvih Adriinih počitniških prototipov iz leta 1965, ki je romal v Nemčijo neposredno iz tehnološkega muzeja IMV v Novem mestu. Ob bok zgodovini pa bo ves čas trajanja sejma potekala tudi posebna multimedijska predstavitev zvezde tega salona – Altee 4Four. Organizatorji sejma tudi letos pričakujejo več kot 200 tisoč obiskovalcev s celega sveta.''

STA/M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava