kronika

Trije poškodovani na AC; strela udarila v gospodarski objekt

1.9.2014 | 07:05 | M. K.

Trije poškodovani na AC; strela udarila v gospodarski objekt

Na avtocesti Novo mesto – Ljubljana pri kraju Selo pri Zagorici, občina Mirna Peč, se je včeraj ob 6.22 uri prevrnilo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator na vozilu in požarno ter protinaletno varovali kraj nesreče, prečrpali gorivo iz predrtega rezervoarja, očistili razlite motorne tekočine, postavili vozilo na kolesa ter pomagali vlečni službi. Za tri poškodovane osebe so poskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto in jih prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Težave zaradi neurja

Minulo noč ob 3.25 je strela treščila v gospodarski objekt v Zgornji Dragi, občina Ivančna Gorica. Posledično je zagorela električna inštalacija in nekaj opreme, ki so jo pogasili gasilci PGD Višnja Gora. Lastnik, ki se je nadihal plinov, je preventivno odšel v ZD Ivančna Gorica na pregled.

Ob 3.01 je v Podgradu v občini Novo mesto meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Podgrad-Mehovo, ki so izčrpali vodo iz prostorov.

Ob 3.17 pa se je na cesto Novo mesto – Metlika pri Koroški vasi zaradi razmočenosti odtrgal del brežine. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so s cestišča odstranili več kubičnih metrov zemlje.

Danes zjutraj so gasilci še v več drugih krajih že na terenu, predvsem zaradi naraslih meteornih voda.

Zažgala se je hrana

Včeraj ob 10.14 se je ob Cesti na stadion v Kočevju kadilo iz stanovanjske hiše. Gasilci PGD Kočevje so vstopili v stanovanje ter ugotovili, da je lastnik zaspal in pustil hrano na prižganem štedilniku. Gasilci so odstavili zažgano hrano, prezračili stanovanje in lastniku pomagali iz stavbe, kjer so ga prevzeli reševalci in odpeljali na pregled v ZD Kočevje. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

Ob 5.10 se je v podjetju Vipap Krško pri Papirnem stroju II. v trafo postaji sprožil avtomatski javljalnik požarov. Na kraj so izvozili gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so s pomočjo termo kamere ugotovili, da je prišlo do kratkega stika na električni napeljavi. Gasilci so prostor prezračili, napako pa bo odpravil pristojni v podjetju.

Sinoči ob 20.10 je v kraju Draga, občina Šentjernej, gorela suha trava in grmičevje. Ogenj so na površini petih kvadratnih metrov pogasili gasilci PGD Šentjernej.

Včeraj ob 16.12 so v naselju Pečice, občina Brežice, gasilci PGD Križe nudili pomoč reševalcem NMP Brežice pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše v reševalno vozilo.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes od 9:00 do 13:00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP STUDENEC .

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8:00 do 10:00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠEGOVA;

- od 9:00 do 11:00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RAKOVNIK.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog od ponedeljka, 1. septembra, do petka, 5. septembra, med 8:00 uro in 14:00 uro na območju transformatorskih postaj Pavla vas, Trščina in Krsinji vrh.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes zaradi vzdrževalnih del motena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice med 8. in 14. uro na območju transformatorske postaje Sveta Barbara; na področju nadzorništva Mokronog pa od ponedeljka, 1. 9., do petka, 5.9., med 8. in 14. uro na območju transformatorskih postaj Pavla vas, Trščina in Krsinji vrh.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava