kronika

Avtobus v mopedista, zaspala na avtocesti

1.9.2014 | 12:00 | B. B.

Avtobus v mopedista, zaspala na avtocesti

V soboto okoli poldneva je na lokalni cesti Rodine – Naklo v občini Semič 42-letni voznik mopeda vozil po nasprotni strani smernega vozišča v trenutku, ko je iz nasprotne smeri v ovinku pravilno pripeljal 53-letni voznik avtobusa in trčil vanj. V nesreči se je mopedist huje poškodoval in se zdravi v novomeški bolnišnici. Mopedist ni uporabljal varnostne čelade.

Zaspala na avtocesti

Včeraj malo po 6. uri je na avtocesti pri Karteljevem 25-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz Ljubljane proti Obrežju, med vožnjo zaspala, zapeljala desno in trčila v varovalno ograjo. V nesreči so se voznica in še dva potnika v vozilu lažje poškodovali.

Zasegli avto

V soboto malo po 20. uri so sevniški policisti v Sevnici kontrolirali voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljena. Zaradi kršitve so mu zasegli vozilo ter spisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Razbijal v lokalu

V petek malo pred 22. uro so bili sevniški policisti obveščeni o kršitvi javnega reda v gostinskem lokalu v Sevnici. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je že v popoldanskem času v lokal prišel 27-letni moški in razgrajal ter nadlegoval goste. Razbil je tudi nekaj inventarja. Še pred prihodom policistov odšel iz lokala. Zaradi kršitve javnega reda in miru bo kršitelju izdan plačilni nalog.

Stepla sta se

V noči iz sobote ne nedeljo so policisti posredovali na prireditvenem prostoru v Trebnjem, kjer sta se pretepala mlajša moška. Zaradi kršitve javnega reda in miru so zoper mladoletnega kršitelja spisali obdolžilni predlog, drugemu pa izdali plačilni nalog.

Pretepel brata in mamo

V soboto ob 20. uri so bili šentjernejski policisti obveščeni, da doma razgraja in vpije sin. Ob posredovanju so ugotovili, da je 37 leti moški iz okolice Šentjerneja doma razbijal po vratih in žalil mamo. Pred prihodom policistov je kršitelj kraj zapustil. Zaradi omenjenih kršitev mu bodo policisti izdali plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Okoli 22. ure se je kršitelj ponovno vrnil na kraj, kjer je razbil nekaj inventarja ter fizično obračunal z bratom in mamo. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca bodo na okrožno državno tožilstvo v Novem mestu podali kazensko ovadbo zaradi suma storitev kaznivega dejana nasilništva.

Pridržali nasilneža

Včeraj ob 15. uri so bili policisti obveščeni, da na območju policijske postaje Trebnje 37-letni moški, ki je osumljen kaznivega dejanja nasilja v družini, razbija po vratih objekta in hoče priti v notranjost, kjer se nahaja njegova bivša žena. Napadel in udaril je tudi lastnika objekta. Policisti so ugotovili, da je s svojim početjem kršil že pred tem izrečen ukrep prepovedi približevanja svoji bivši ženi. Odvzeli so mu prostost in ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku v nadaljnji postopek.

Prijeli vlomilce

v petek malo pred 18. uro so neznanci v bližini Primostka vlomili v dve vozili, iz katerih so ukradli denar in etui s spominskimi mediji. V hitri akciji policistov so bili prijeti trije storilci iz okolice Črnomlja. Ukradene predmete so jim zasegli, na pristojno tožilstvo bodo zoper osumljence podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V noči na petek je v Stranski vasi nekdo vlomil v brunarico in ukradel dve kosilnici in kotel za žganjekuho. Povzročil je za okoli 1000 evrov škode.

V isti noči je v Vrhu pri Ljubnem nekdo vlomil v vikend ukradel varilni aparat, bočno kosilnico, bakreni del kotla za žganjekuho in več različnega orodja. Povzročil je za okoli 1500 evrov škode.

V noči na soboto je v Brežicah nekdo vlomil v avtomat za pijačo in hrano ter ukradel nekaj artiklov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava