avto moto

Gerčar s poškodovanim gležnjem predal naslov

2.9.2014 | 09:35 | AMZS MX Press

Gerčar s poškodovanim gležnjem predal naslov
Gerčar s poškodovanim gležnjem predal naslov
Gerčar s poškodovanim gležnjem predal naslov

Šentvid pri Stični - Na predzadnji dirki prvenstva Slovenije v motokrosu je 17-letni Tim Gajser izvrstno sezono kronal s prvim naslovom v najmočnejšem razredu domačega prvenstva.V Šentvidu pri Stični mladenič iz Slovenske Bistrice tokrat ni imel prave konkurence, saj si je lanski prvak Klemen Gerčar (AMD Brežice) v prvi vožnji zvil gleženj in v drugo namesto na štartno rampo zapeljal v klinični center na rentgen.

Poškodba Gerčarja ni hujša, v njegovi odsotnosti pa sta se na drugo in tretje mesto na koncu uvrstila Toni Mulec in domačin Borut Koščak.

Na odlično pripravljeni stezi se je v sončnem vremenu na zadnji dan počitnic zbralo na tisoče gledalcev, ki so imeli kaj videti. V prvem ovinku prve vožnje razreda MX open in MX 125 open sta trčila Gerčar in Mulec in pri tem oba padla. Klemen je zdrsnil povsem na rep a je nato z nizanjem hitrih časov lovil in prehiteval tekmece in se na koncu prebil celo do drugega mesta.

A skozi cilj se je pripeljal z bolečinami v gležnju leve noge. "Najbolj me je bilo strah, da si pri trku nisem zlomil kakšne kosti v gležnju, zato nisem hotel tvegati z nastopom v drugi vožnji. Noga me je tako bolela, da po prihodu v bokse nisem mogel več stopiti nanjo. Rentgen je pokazal, da je prišlo do zvina, do zloma pa na srečo ne. To pomeni, da se bom nekako že pripravil na zadnji dve dirki za svetovno prvenstvo in za pokal narodov v Litvi", je po pregledu pri zdravniku pokomentiral svoj dirkaški dan optimistični Klemen.

S svojim odstopom je na široko odprl vrata Timu Gajserju, da si že pred zadnjo dirko, ki bo 21. septembra v Orehovi vasi, zagotovi naslov državnega prvaka. Mladi voznik ponujene priložnosti ni zamudil in je z novo zmago na dobri poti, da do maksimalnega izkupička točk.

"Steza je bila odlično pripravljena in moram priznati, da sem zares užival, všeč mi ,je ker so se poigrali z določenimi odseki proge, ki dopuščajo varno dirkanje za tiste nekoliko počasnejše, tistim hitrejšim pa je dovolj v izziv, da je to obenem odličen trening za močnejše mednarodne dirke," je po dirki povedal Gajser.

Domači gledalci so se razveselili razpleta v razredu MX 125 open, kjer je slavil Luka Kutnar pred Aljošo Molnarjem in Anejem Dopliharjem.

AMD Šentvid pri Stični ima v svojih vrstah tudi Jana Pancarja, enega najbolj talentiranih mladih fantov, ki je v razredu MX 125 2t z dvojno zmago ponovno potrdil, da je možen bliskovit prehod iz manjšega, 85- kubičnega motorja, na večji dirkalni stroj. Drugega mesta se je zasluženo razveselil Miha Bubnič, tretje mesto pa je z izjemno predstavo v drugi vožnji zasedel Anej Braniselj.

Luka Milec je zaradi poškodb sicer zapravil možnosti za naslov prvaka v razredu do 85 kubičnih centimetrov, a ko je zdrav je za ostalo mladino neulovljiv. Z dvema zmagama je razkril svoj resnični potencial. Z drugim mestom je bil zadovoljen tudi mladi Maks Mausser, ki je z dvema drugima mestoma glavni kandidat za naslov prvaka, in to že v prvem letu po prestopu iz kategorije do 65 kubičnih centimetrov, kjer je dominiral v lanski sezoni. Tretje mesto je šlo v roke hrvaškemu tekmovalcu Nikoli Hraniću.

V razredu MX 65 je z dvojno zmago slavil Gašper Polajžer, z dvema drugima mestoma je bil drugi Gal Zupančič medtem, ko sta Perpar Jure in Gal Hauptman z enakim številom točk zasedla tretje in četrto mesto.

Med najmlajšimi, torej v kategoriji MX 50, je zopet slavil Madžar Botond Hateier pred Jako Peklajem in Mio Ribić. Četrto mesto je zasedel Jaka Osek z enakim izkupičkom točk kot hrvaška tekmica.

Pri veteranih bi lahko rekli, da gre vse po starem. Med mlajšimi je zmagal Bogomir Gajser pred Igorjem Pancarjem in Andrejem Rusom, medtem ko je pri starejših zopet najvišje dvignil pokal Alojzij Fortuna. Drugo mesto je zasedel Stane Pečjak, domačin, ki je glavni "kreativec" pri pripravi proge, tretje pa njegove kolega iz Semiča Stane Špehar.

Večino motokrosistov z državnega prvenstva čakajo še štiri dirke za pokalno tekmovanje v motokrosu, kjer se jim pridružijo še rekreativni motokrosisti. Prva bo že 7. Septembra v Slovenskih Konjicah, nato pa sledijo še Slovenj Gradec, Orehova Vas in Brežice, tako da je pred nami zelo pester in z dirkami nabit september.

Rezultati 5. dirke za UNIOR MX prvenstvo Slovenije, Šentvid pri Stični:

DP 50 JUN: 1. Botond Hateier, 2. Peklaj Jaka, 3. Mia Ribić,…
DP 65 JUN: 1. Polajžer Gašper, 2. Zupančič Gal, 3. Perpar Jure,…
DP 85: 1. Milec Luka, 2. Mausser Maks, 3. Hranić Nikola,…
DP 125 2T: 1. Pancar Jan, 2. Bubnič Miha, 3. Braniselj Anej,...
DP125: 1. Kutnar Luka, 2. Molnar Aljoša, 3. Doplihar Anej,…
DP VETERANI 50: 1. Alojzij Fortuna, 2. Pečjak Stane, 3. Špehar Stane,…
ODP VETERANI 40: 1. Gajser Bogomir, 2. Pancar Igor, 3. Rus Andrej,…
DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Mulec Toni, 3. Koščak Borut,…

‹ nazaj

Galerija (40)

1_mx_open
1_mx_open__2_
2_gajser_cilj
3_mx_open_gercar_klemen
4_mx_open_mulec_toni
5_mx_open_ko____ak_borut
5_mx_open_podgornik_martin
dirka__i_in_navija__ice
mx_125
mx_125_2t
mx_125_2t_braniselj_anej
mx_125_2t_bubni___miha
mx_125_2t_kutnar_luka
mx_125_2t_pancar_jan
mx_125_doplihar_anej
mx_125_molnar_aljo__a
mx_50
mx_50_hateier_botond
mx_50_mia_ribi__
mx_65
mx_65_jure_perpar
mx_65_polaj__er_ga__per
mx_65_zupan__i___gal
mx_85
mx_85_braniselj_sta__a
mx_85_maks_mausser
mx_85_milec_luka
MX_open
mx_open_gercar_glezenj
mx_open_theo_urbas
mx_veterani_40
mx_veterani_50
mx_vet_40_fortuna_alojzij
mx_vet_40_gajser_bogomir
mx_vet_40_pancar_igor
mx_vet_40_rus_andrej
mx_vet_50_pe__jak_stane
mx_vet_50___pehar_stane
ritual_pred_startom_tim_gajser
start_mx_125_2t

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava