kronika

Prvi šolski dan je bil varen, naj tako ostane vse leto

2.9.2014 | 10:35

Včeraj je v okolici šol za varnost skrbelo 80 policistov. (Foto: B. B.)

Včeraj je v okolici šol za varnost skrbelo 80 policistov. (Foto: B. B.)

Na prvi šolski dan so policisti na območju PU Novo mesto izvedli številne aktivnosti za večjo varnost otrok na poti v šolo in domov. Neposredno na terenu je naloge izvajalo več kot 80 policistov. Prisotni so bili pri večini osnovnih in srednjih šol. Naloge so izvajali tudi na nekaterih avtobusnih in železniških postajah ter šolskih poteh. Pri delu so jim pomagali člani Zveze šoferjev in avtomehanikov, občinski redarji, upokojenci, člani Rdečega križa, varnostniki, planinci in gasilci. Policisti niso obravnavali nobene prometne nesreče z udeležbo otroka ali mladoletnika.

Policisti so izrekli 19 opozoril, izdali 56 plačilnih nalogov in izvedli 13 preizkusov alkoholiziranosti. Prekrški so se nanašali na prekoračitve hitrosti, neuporabo zadrževalnih sistemov (varnostni pas, otroški stolčki, jahači) in neuporabo luči v cestnem prometu.

Tudi v naslednjih dneh bo policija prednostno usmerjala svoje aktivnosti (tako preventivne kakor represivne) za zagotovitev varnosti najmlajših udeležencev v prometu.

Ne pozabimo, da so otroci na cesti vse leto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava