posavje

Za razvoj podjetništva 130.000 evrov

2.9.2014 | 13:50

Za razvoj podjetništva 130.000 evrov

Brežice - Občina Brežice je objavila razpis za pospeševanje razvoja podjetništva v občini za leto 2014 s finančnimi spodbudami v višini 130.000 evrov. Sredstva so namenjena za sofinanciranje investicijskih vlaganj, stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo, stroškov povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predstavitev inovativnih proizvodov in storitev ter za subvencioniranje najemnin v starem mestne jedru.

Novost letošnjega razpisa je prednost start-up podjetjem pri sofinanciranju upravičenih investicij. Prijave za sredstva so možne do vključno 15. septembra.

Občina Brežice vsako leto za posredne in neposredne pomoči gospodarstvu (podjetništvu in kmetijstvu) namenja skoraj 760.000 evrov. Poleg finančnih spodbud preko javnih razpisov namenja sredstva za zagotavljanje pogojev za razvoj, predvsem komunalno opremlja zemljišča v obrtnih in industrijskih conah (industrijsko-poslovna cone Brezina, obrtna cona Dobova, urejanje zemljišč v Slovenski vasi), kjer so na voljo zemljišča za potencialne investitorje. Letos sprejeti temeljni prostorski akt občine (Občinski prostorski načrt), ki je pričel veljati 23.8.2014, pa omogoča širitve pri industrijskih conah in nova stavbna zemljišča za potrebe razvoja obrtnih, poslovnih, oskrbnih, storitvenih dejavnosti.

Občina s pomočjo strokovnih služb in javnega Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino nudi podjetnikom informacijsko podporo, svetovanje, povezovanje in različna usposabljanja. V oktobru bo potekal že 4. Podjetniško kmetijski in obrtni sejem (POK), namenjen predstavitvi domačih ponudnikov. Tudi obnovljena brežiška tržnica, obnova je bila del projekta Posavska špajza, je namenjen spodbujanju neposredne prodaje lokalnih in regionalnih proizvodov ter promociji.

Zvočni zapisi

Ivan Molan o javnem razpisu za spodbudo podjetništvu

‹ nazaj

Komentarji (8)

2.9.2014Ocenihaha 
hehe ka se volitve bilžajo? ejejej naš dragi lokalni sdsovčki.. pa bi vi res radi še en mandatek po občini škodo delal? po moje to po dvanastih letih vladanja ob praznih industrijskih conah ne bo več šlo ......
2.9.2014Ocenijoško 
Kok se pa ta Molan vun meče haha hudo narobe je ka misli da bo do penzije vleko svojo funkcijo župana. me zanimle al mu bojo res uni ka jim je službe zrihtal tok glasof prnesli. Kuk se čuje so ovi ka jim je res kej pomago taka bol mala grupic ludi
2.9.2014Ocenisubvencije 
A zdej pa že najemnikom predvidoma svojim v starem mestnem jedru na tak način pomagal, da jim ne bo treba najemnin spustit. Joj joj joj kam smo pršli.. subvecije iz občinske blagajne v privatne žepe. Ta Molan je res čist kompas zgubu. Požrešneži-lastniki naj najemnine spustijo, Zdej se pa res vidi kakšno politiko vodi ta Vizjakov oproda
3.9.2014OceniSEGA 
KAKŠEN RAZVOJ PODJETNIŠTVA ČE GA NI JE CRKLO PO MOLANJU IN VIZKU
3.9.2014Ocenidino 
vse za janševo-molanovo kampanjo!
3.9.2014Ocenipodjetnik 
sram me je da imamo takšne ljudi v Brežicah ki samo kretizirajo župana.. Ko da subvencije je narobe ćće jih ni je narobe. Ko po dvajsetih letih naredi plan je narobe.Kaj bi vi radi. lepo bi bilo da ni začeli delat in ne samo po internetu kritizirat. bodimo veseli da imamo normalnega župana ki še sploh vztraja v tako negativnem okolju.
4.9.2014Ocenisilva 
podjetnik?!? vse tvoje pisanje bi prenesla in si mislila da si pač eden od tistih redkih izbrancev, ki kaj dobi ..., več kot droptinice in pesek v oči. Da pa razglašaš da je normalen je pa malo preveč. Okolje je pač takšno kakršnega sta z Vizjakom in ostalo SDS ekipo ustvarjala. In še odgovor zakaj vstraja... po 10 letih županovanja je toliko firm pripeljal v brežiške industrijske cone, da se noče nobenemu lastniku firme zamerit, ker je povpraševanje po Molanu v prepolnih industrijskih conah v občini Brežice takšno da se ga ne da opisati in posledično raje županuje .... :))))
4.9.2014Ocenirobi 
molante dobro ve za kaj vztraja, za svoj žep, dela se pa nevinega HALO! Vizjak bo pa kmal poču od napuha! Dost jih je bilo. Delovnih mest ni!Komunala vse dražja! posle delijo svojim ritoliznikom...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava