kronika

Težka voda še grozi

3.9.2014 | 07:05 | M. K.

Težka voda v Šmihelu na prvi šolski dan (Foto: arhiv; B. B.)

Težka voda v Šmihelu na prvi šolski dan (Foto: arhiv; B. B.)

Sinoči ob 20.22 uri je v Črmošnjicah pri Stopičah narasli potok Težka voda ogrožal dve stanovanjski hiši. Gasilci GRC Novo mesto so občanom odpeljali 45 protipoplavnih vreč, napolnjenih s peskom, da jih bodo uporabili v primeru naraščanja potoka.

Delavci CGP Krško so zaradi poplavljanja reke Krke zaprli cesto Smednik - Zameško - Kostanjevica med Malencami in Koprivnikom v občini Kostanjevica na Krki.

Po podatkih Hidrološkega oddelka Agencije RS za okolje je pretok reke Krke v Podbočju pri 275 m3/s in poplavlja na območjih pogostih poplav. Poplavljene površine se bodo še ohranjale.

Pretoki rek na vzhodu Slovenije so veliki, a večinoma upadajo, ob močnejših padavinah lahko ponovno narastejo.

Drevesa v vodi in na cestah

Včeraj ob 18.38 uri je bilo v Dolenjem Polju, občina Dolenjske Toplice, pod mostom zagozdeno drevo. Gasilci PGD Dolenjske Toplice in podjetnik krovstva Kramaršič iz Sel pri Dolenjskih Toplicah so z dvigalom dvignili 15 metrov dolgo drevo, ga razžagali in odstranili.

Sinoči ob 19.20 je v Ulici 21. oktobra v Črnomlju podrto drevo oviralo promet. Razžagali in odstranili so ga gasilci PGD Črnomelj.

Ob 22.28 je podrto drevo oviralo promet tudi na Levičnikovi cesti v Novem mestu. Drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec cestnega podjetja iz Novega mesta.

Vodo prekuhavajte

Komunala Trebnje obvešča vse uporabnike pitne vode na vodovodnih sistemih Migolica, Migolska Gora in Selo v občini Mirna, da je zaradi povišanja motnosti, potrebno vodo pred uporabo v prehrambene namene prekuhavati. Obvestilo velja do preklica.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava