košarka

Močan pripravljalni turnir v Marofu

5.9.2014 | 10:00 | B. B.

Foto: B. B., arhiv DL

Foto: B. B., arhiv DL

Novo mesto - Dober teden pred začetkom nove košarkarske sezone bo Novo mesto gostilo prvi pripravljalni košarkarski turnir Novo mesto Cup 2014. Poleg domače Krke bodo na njem še Cibona, Union Olimpija in Jolly Jadranska banka Šibenik. 

Tekme bodo v soboto 20. in nedeljo 21. septembra v športni dvorani Marof, ogled pa bo brezplačen. Turnir ob pomoči KK Krka in Mestne občine Novo mesto organizira Agencija za šport, sodi pa v okvir športnih prireditev Športni september v Novem mestu. Ambasador turnirja je Matjaž Smodiš, ki je prav v Marofu začel svojo sijajno kariero in Krko v sezoni 1999/2000 popeljal do prvega naslova državnega prvaka.

"To bo prvi mednarodni pripravljalni košarkarski turnir, upamo da v vrsti mnogih, ki bo obogatil že tako pestro septembrsko športno dogajanje v Novem mestu. Verjamem, da bodo turnir z zanimanjem spremljali številni privrženci košarke, ki jih je v Novem mestu nešteto," pravi direktor Agencije za šport Srečko Vovko.

Krka novo sezono uradno sicer začenja v torek, 30. septembra, s tekmo superpokala proti Olimpiji v Šenčurju, nekaj dni kasneje pa bo v prvem krogu lige ABA gostila Cedevito. Prvo tekmo v domačem prvenstvu bodo Novomeščani igrali nekaj dni kasneje kot ostali klubi, in sicer 15. oktobra v Grosupljem, saj bodo zaradi neparnega števila klubov v ligi Telemach v prvem krogu prosti.

Spored turnirja Novo mesto Cup 2014

sobota, 20.9.

Union Olimpija – KK Jolly Jadranska banka Šibenik (17.30)
Krka – Cibona (20.00)

nedelja, 21.9.

tekma za 3. mesto (17.30)
finale (20.00)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava