Jorgić že pokoril članske reprezentante

7.9.2014 | 09:00

Darko Jorgič (Foto: I. V., arhiv DL)

Darko Jorgič (Foto: I. V., arhiv DL)

Ravne na Koroškem

Na Ravnah se je s 1. odprtim turnirjem Republike Slovenije začela nova namiznoteniška sezona. Da je čez poletje dobro delal, je dokazal najbolj obetaven slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki je pokoril konkurenco, pri ženskah je bila najboljša domačinka Manca Fajmut.

Jorgić, igralec novomeške Krke, je na poti do zmage premagal tri izkušene reprezentante, najprej je nadigral druga nosilca Gregorja Zafoštnika, nato je ugnal veterana Mitjo Horvata, v finalu pa je bil s 4:2 boljši še od izkušenega klubskega kolega Uroša Slatinška, sicer najboljšega igralca lanske sezone v slovenskih dvoranah, saj je osvojil naslov državnega prvaka posamično in ekipno, dobil pa je tudi dva odprta turnirja.

Slatinšek še naprej ostaja trdno zasidran na prvem mestu jakostne lestvice, medtem ko je Jorgić s svojo prvo republiško zmago na turnirjih v konkurenci članov s 13. mesta skočil na 8.

Na turnirju je nastopil tudi Tilen Novak, ki se je preko kvalifikacij prebil v finalni del, tam pa v 1. krogu moral priznati premoč Darijanu Vizjaku z 2:4 ter na koncu osvojil 17. – 24. mesto.

Aktualne članske državne prvake bodo ljubitelji namiznega tenisa lahko v dvorani Dolenjskega namiznoteniškega centra v Drgančevju prvič videli prihodnjo soboto, 13. septembra, ko bodo v 1. krogu 1. SNTL gostili ljubljanski NTK Ilirija.

STA/B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava