ostali športi

Jaka Gorenc v zmagovalni reprezentanci na EP jadralnih padalcev

9.9.2014 | 14:15

Jaka Gorenc v zmagovalni reprezentanci na EP jadralnih padalcev

V Vršcu v Srbiji je od 30. avgusta do 7. septembra potekalo 4. Evropsko prvenstvo jadralnih padalcev v disciplini natančnost pristajanja. V slovenski reprezentanci je k ubranitvi naslova evropskih prvakov z izvrstnimi pristanki prispeval tudi član KPL Kanje iz Dolenjskih Toplic Jaka Gorenc. Med posamezniki je zasedel 7. mesto. Tekmovalo je 65 jadralnih padalcev iz 14. držav.

Jaka ima sedaj v svoji zbirki iz evropskih in svetovnih prvenstvih 8 zlatih, 2 srebrni in 2 bronasti kolajni, kar ga uvršča med najboljše tekmovalce v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali.

Kot glavni sodnik je z odličnim merjenjem in svojim znanjem za uspešno opravljanje svoje naloge poskrbel njegov oče Duško Gorenc, ki je bil pod dodatnim pritiskom, da je kot Jakin trener psihološko vzdržal vse napore. Da je to res, dokazuje posebna nagrada s strani vseh tekmovalcev, organizatorjev in predstavnikov svetovne FAI organizacije.

V septembru in oktobru pa Jako in Dušana čaka še zadnja letošnja preizkušnja. Na Baliju v Indoneziji in v Turčiji bosta kot tekmovalca nastopila na finalnih tekmah svetovnega pokala. Trenutno jima dobro kaže, saj Jaka zaseda skupno 3., Dušan pa 8. mesto. Vendar bo Jaka na koncu zadovoljen samo kot zmagovalec letošnjega svetovnega pokala, s čimer bi ponovil uspeha iz let 2007 in 2009.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava