dolenjska

Solidarnost: Za župana bo kandidiral Uroš Lubej

10.9.2014 | 20:20 | B. B.

Uroš Lubej je slovenski javnosti poznan kot soustanovitelj Odbora Vseslovenske ljudske vstaje, ki je bil eden glavnih motorjev ljudskih vstaj, ki so potekale od decembra 2012 do junija 2013. Je tudi avtor pobude o ljudski nezaupnici, t.j. ideje o možnosti demokratičnega odpoklica župana, poslanca ali drugega političnega funkcionarja. (Foto: B. B., arhiv DL)

Uroš Lubej je slovenski javnosti poznan kot soustanovitelj Odbora Vseslovenske ljudske vstaje, ki je bil eden glavnih motorjev ljudskih vstaj, ki so potekale od decembra 2012 do junija 2013. Je tudi avtor pobude o ljudski nezaupnici, t.j. ideje o možnosti demokratičnega odpoklica župana, poslanca ali drugega političnega funkcionarja. (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Kot kandidat Solidarnosti se je v boj za novomeški županski stolček spustil tudi sopredsednik stranke Uroš Lubej, ki bo tudi nosilec strankine liste za volitve v občinski svet. Na volitve se podajajo s sloganom Izberite spremembe.

"Dokler ne bo temeljitih sprememb v delovanju mestne občine, toliko časa Novo mesto in Dolenjska ne bosta izkoristila svojih gospodarskih, kulturnih in turističnih potencialov," je ob vložitvi kandidature sporočil Uroš Lubej.

Nadaljuje, da vodstva občine v preteklih mandatih niso delovala v korist občanov, ampak v glavnem za interese ozkih interesnih skupin. "Maske političnih strank so bile sicer različne, toda za njimi se je pogosto skrivalo politično delovanje, podvrženo korupciji in klientelizmu. Dosedanje politične sile niso zmogle ne vizije ne strategije delovanja, zato Dolenjska kljub svoji gospodarski moči in kljub izjemnim kulturnim in naravnim danostim nazaduje na mnogih področjih že več kot desetletje,“ opozarja Lubej.

Solidarnost na lokalnih volitvah nastopa prvič. V lokalnem političnem prostoru „želijo uveljaviti večji vpliv javnosti, več ljudskega soodločanja in več nadzora občank in občanov nad delovanjem župana, občinske uprave, javnih zavodov in podjetij v občinski lasti.

"Delovanje občinske sfere mora postati popolnoma transparentno. Potrebujemo temeljit obračun s politično korupcijo, klientelizmom in nepotizmom. Zagotoviti je potrebno, da bodo na najodgovornejše strokovne položaje prihajali strokovnjaki in ne politično lojalni kadri. Razčistili bomo afere iz preteklosti in naredili temeljito revizijo političnega kadrovanja v zadnjih mandatih. Skupaj s civilno javnostjo, skupaj z občankami in občani bomo sodelovali pri oblikovanju dolgoročne vizije in strategije mestne občine Novo mesto," je ob vložitvi kandidature še sporočil Lubej.

Na prvih mestih liste Solidarnosti za občinski svet so poleg Lubeja še Nina Jakovljević, Mitja Sadek, Neža Rustja, Kristjan Gerbec, Maja Regina, Iztok Hotko ...

V Solidarnosti napovedujejo, da bodo podrobnejši program objavili v prihodnjih dneh.

‹ nazaj

Komentarji (22)

10.9.2014OceniObiskovalec 
Jast sem za...
10.9.2014OceniŽivela proletarska revolucija! 
Naredili bodo temeljito revizijo političnega kadrovanja v zadnjih mandatih? In kaj potem? Potem bo pa muca kakala.
10.9.2014Ocenijože 
Psihopat Lubej, psihopat Hanžek, psihopat Mesec...in dr. Kučan-zmagovalna ekipa!
10.9.2014OceniAntiLubej 
Ljubelj zakaj pa nisi več organiziral ljudsko vstajo zadnja leta, ko je Sloveniji še bolj na psu? Prodana duša! Kriminalc!
10.9.2014OceniObčan 
Upam, da pri napovedi te kandidature ne gre samo za nov obraz. Upam, da uteleša tudi nov pristop, novo politiko, temeljito spremembo, kot pravi.
11.9.2014 1 (1) (0)Oceniljubi lubo 
Še en nesposoben, len komunist na vidiku
11.9.2014Ocenidolžan 
Mene pa zanima, kaj bi kandidat kot župan naredil v zvezi z veledromom?
11.9.2014OceniJan 
Velodrom res ni proriteta za tistih pet kolesarjev ki bi se vozilo po njem. Če že športni objekti je potrebno gledati tudi na množičnost; torej košarka, nogomet, atletika. Za kolesarje naj raje boljše ceste uredije in kolesarske steze.
11.9.2014Ocenivoznik 
Kolesarji še kolesarskih stez ne uporabljajo, raje vozijo med avtomobili in tovornjaki, kot po kolesarski stezi pol metra stran.
11.9.2014Oceniprodani 
Solidarnost je pokazala svoj pravi obraz, ko so šli na državne volitve pod SD Ta kandidatura je samo reševanje utopljene Solidarnosti, boli njih za Novo mesto. Njim gre za ozke strankarske interese. Žalostno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava