posavje

Tamara Vonta bi bila rada županja

11.9.2014 | 13:50 | A. K.

Tamara Vonta bi bila rada županja
Tamaro Vonta je včeraj v Krško prišel podpreti tudi kmetijski minister Dejan Židan.

Tamaro Vonta je včeraj v Krško prišel podpreti tudi kmetijski minister Dejan Židan.

Včerajšnjega srečanja z Židanom in Tamaro Vonta v krškem kulturnem domu se je udeležilo precej članov in simpatizerjev stranke SD iz celotnega Posavja.

Včerajšnjega srečanja z Židanom in Tamaro Vonta v krškem kulturnem domu se je udeležilo precej članov in simpatizerjev stranke SD iz celotnega Posavja.

Krško - V boj za županski stolček v Krškem se podaja tudi nekdanja poslanka in državna sekretarka v kabinetu odhajajoče premierke sicer pa dolgoletna novinarka, voditeljica osrednje informativne oddaje in pozneje urednica na komercialni televiziji POP TV, Tamara Vonta. Na volitvah bo nastopila kot neodvisna kandidatka, podporo pa sta ji že dali stranki SD in Desus, neuradno naj bi jo podprla tudi SMC.

Kot pravi, Krško ni občina, v kateri bi prebivalcem šlo slabo, vidi pa veliko prostora za izboljšanje življenja v njej.

"Verjamem, da če predolgo počneš eno stvar oziroma si 20 let na isti poziciji, ne vidiš več novih možnosti, ne vidiš, da se da drugače in bolje," je skoraj dve desetletji dolgo vladavino stranke SLS v Krškem komentirala Vontatova.

Bistvo županovanja sama vidi v sodelovanju z ljudmi, s katerimi bi se posvetovala o ključnih projektih, zato je zagovornica tako imenovanega participatornega proračuna.

"Ljudje so po mojem mnenju največje bogastvo vsake občine, zato bi rada, da aktivno sodelujejo pri izbiri projektov, ki so za našo občino koristni oziroma tistih, za katere ocenjujemo, da jih je potrebno v naslednjih letih narediti. Seveda pa to zahteva veliko dela in ogromno kompromisov."

Odločanje o tem, ali Krčani bolj potrebujejo nov bazen, ali nemara knjižnico ali pa oba objekta naenkrat, bi tako prepustila občanom, med katere bi morali po njenem mnenju razdeliti tudi večji delež dobrih 8 milijonov evrov težke jedrske rente kot doselj.

Tamara Vonta bi večjo pozornost namenila tudi mladim, saj poudarja, da je v občini treba ustvariti okolje, ki bi mlade zadržalo v njej in predvsem, da bi omogočilo uresničiti njihove potenciale. Podobnega mnenja je tudi, ko beseda nanese na gospodarstvo, možnosti razvoja občine pa vidi tudi na področju zelenih naročil, samooskrbe, medgeneracijskega sodelovanja, urbane kulture, razvoju zadružništva in socialnega podjetništva.

‹ nazaj

Galerija (5)

IMG_9697
IMG_9698
IMG_9700
IMG_9706
IMG_9715

Komentarji (12)

11.9.2014OceniAnton 
Zelo zanimivo neodvisna, samo zmeraj zastopa levo politično opcijo.
11.9.2014OceniFištr 
Ah dejte no....a ni imela včasih čezcig..pardon romsko poulacijo, pa ni blo iz tega nič??
11.9.2014Oceniejga 
kako v Krškem? Za poslanko je pri Jankoviću kandidirala v Ljubljana Moste
11.9.2014Ocenijanez 
Občina, ni pozitivna Slovenija, pa tudi ne POP TV. Kdo bi si mislil, da ima Krško tako zagnane kandidate, da jih morajo podpirati sosedje, tako so vsaj vsi sedeži bili zasedeni.
11.9.2014Oceniferluci 
Sramota za Krško, da ima sploh takšno kandidatinjo.
11.9.2014OceniOVALNI 
Nič ne bo z županovanjem ga. KVP (kamor veter piha), je v krškem premal c.......v da bi bilo dovolj glasov za županski stolček kljub vsej zagnanosti za njih. Bo treba kako drugo službo najt,recimo jabolka obirat,to bi bil kar pravi posel za takšne ptičke,pa se zdrav povrhu,velik gibanja in ravno prava plača za take strokovnjake.
11.9.2014Ocenibuco 
gospa bu se razpoknula
11.9.2014Ocenijst 
ha ha ah ah ah ha ha ha
12.9.2014OceniJakob Gale 
Zanimivo je, da nekateri nekdani "neodvisni" novinarji in igralci kandidirajo za vodenje občin in države. Zanimivo. Verjetno so se toliko naučili igranja, da se res vživijo v lik, ki ga trenutno igrajo, a ko je predstave konec so zopet navadni - bleferji.
12.9.2014Oceniups 
Tale Tamara je v DZ uturila Zakon o zaščiti živali, dobesedno mimo Kinološke zveze, Lovske zveze, Vseh klubov posameznih pasm, kar dela danes veliko preglavic ogromnim rejcem predvsem psov. Takšen teoretičen tip ne mora biti župan!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava