dolenjska

Dosedanji župan Maver se bo pomeril z Ireno Sedej

11.9.2014 | 19:15 | J. A.

Foto: J. A., arhiv DL

Foto: J. A., arhiv DL

Mokronog-Trebelno - Občinska volilna komisija občine Mokronog-Trebelno je že sinoči preverila in potrdila dve županski kandidaturi ter 13 kandidatur za občinski svet. Za župansko mesto se bosta borila dosedanji župan Anton Maver in Irena Sedej, oba s podporo skupine volivcev.

Za občinski svet, v občini imajo 11 svetniških stolov in jih delijo po večinskem volilnem sistemu, je bilo vloženih 13 kandidatur oz. za mesto v svetu se poteguje 19 kandidatov. Stranke NSi, SLS in SDS so predlagale devet kandidatov, ostalih 10 pa se na volitve odpravlja s podporo volivcev.

‹ nazaj

Komentarji (7)

12.9.2014OceniPepi 
Tole pa bo "trenutek resnice" tudi za Mavra. Saj je veliko naredil (največ po zaslugi Goleta, ki mu je pomagal s pametnimi nasveti), ampak nekdo mlajši in sposoben bi v to okolje prinesel tisti veter, ki zdaj manjka. Maver torej ni naredil malo (povrhu vsega tudi ni tat, kot je recimo trebanjski župan), a če je Irena Sedej mlada in sposobna, jo je treba podpreti. Pohvala tudi za to, ker ne kandidira kot strankarska kandidatka.
12.9.2014Ocenijesen 
Irena Sedej, "ala ti vera", da se "greš"! Sicer pa kot je širše znano, je njena kanditatura vložena s podporo skupine volilcev le krinka. Pod njo kandidira zaradi pričakovanja boljšega volilnega izida. Je čista SDS - ovka, ki pa jo stranka ni podprla na državnozborskih volitvah, ker so vedeli, da v trebanjski volilni enoti nebi bila izvoljiva. Takrat so ji v tolažbo ponudili županovanje v občini Mokronog-Trebelno. Njen nivo ambicioznosti je res skromen!? Jaz stavim na izkazane rezulate, kilometrino in kondicijo kandidata.
12.9.2014Oceniobčan 
Če je SDS-ovka pa je ne podprem niti pod razno. Hvala da si povedal JESEN. Torej še en mandat Mavru. Je pa prav povedal Pepi.
12.9.2014OceniMokronog 
@jesen Ocitno ne ves dobro vsega...SDS jo je prepriceval da bi se vclanila v stranko da bi kandidirala strankarsko,vendar je to odlocno zavrnila.
12.9.2014Ocenijesen 
Seveda je zavrnila, ker je zamerila SDS-u, ker jo ta ni podprl, da bi kandidirala za poslanko v državnem zboru. Toda, SDS ji v tej trenutni kampanji stoji ob strani in jo podpira.
23.9.2014OceniObčan2 
Maver je lepo urihtal mkg. Še to obnovo ceste pr devu dokončajo pa bo lepo se čez vozt. Je pa res po eni strani manjka malo novitet. No odločili so bodo občani koga želijo.
30.9.2014Ocenipepi 
Mavru je treba rečt HVALA in to je to. Čas je za nov veter. Dovolj imamo cest, dajte delat še kaj drugega. Dajte ljudem voljo do življenja, betona ne morejo jest. Sej mi čudn da je Mokronog mrtev.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava