dolenjska

Štiri kandidature za župana  v Žužemberku

12.9.2014 | 08:15 | J. A.

Foto: občina Žužemberk

Foto: občina Žužemberk

Žužemberk - V Žužemberku je občinska volilna komisija prejela štiri kandidature za župana in 12 list za občinski svet. Za župana so jih vložili: Anton Koncilja (SLS), Jože Jenkole (SDS), Darko Pucelj (SMS - Zeleni Evrope) in Franc Škufca (s podporo volivcev)

Za člane občinskega sveta se potegujejo naslednje liste: DeSUS, Zupančič Jože, Lista Jože Šteingel, SDS, SMS - Zeleni, NSi, Lista za razvoj Suhe krajne, Šmihelska lista, SD, Razvojna lista Suhe krajine, SLS in Neodvisna lista za Suho krajino.

‹ nazaj

Komentarji (207)

12.9.2014OceniPoli 
Nisem iz Žužemberka, zato moj komentar vzemite z rezervo. Najpomembneje je, da Škufca končno gre, ker je dovolj nagrabil. Za kandidata pa vam, glede na predlagatelja, predlagam gospoda iz SMS - Zeleni Evrope.
12.9.2014OceniJakob Gale 
Jaz pa sem iz te občine in kandidata, ki ste ga @Poli predlagali za primernega, občina potrebuje ravno toliko, kolikor potrebuje riba bicikel za plavanje po reki Krki. Skupaj z gospodo, ki so vsem znani se zavzemajo edino za to, da se dosednji župan odstrani izključno zaradi njihovih osebnih teženj po oblasti, nimajo nikakršnega programa razvoja občine in njihov cilj je samo zamenjava dosedanjega župana. Iz vrst, ki so temu kandidatu zelo blizu namreč prihajajo vse ovadbe za domnevne nepravilnosti o delu dosedanjega župana, ki so vse po vrsti bile ovržene. Koliko je dosedanji župan nagrabil veste samo vi - le kako, če niste iz te občine? Menda ja ne mislite,da smo občani priplavali v jogurtovem lončku v Žužemberk?
12.9.2014OceniBlaž 
Gospod Gale, priporočil bi Vam ogled spletne strani: lokalno.suhakrajina.com. Ker ste očitno vseved in strokovnjak za vsa področja boste iz dokumentov, ki so na vpogled, lahko izračunal vsaj približno, koliko si je, kot pravite Vi, ta gosod nagrabil.O znesku pa tisti, ki jih obrtožujete, prav gotovo ne vedo nič in bi bilo dobro o tem vprašati tistega gospoda ali vedeževalko, da pogleda v karte ali kavno vsebino. Če je, kaj je in koliko je nagrabil, bi Vam o tem lahko največ povedal tisti, ki je, če je imel roko v občinskem žaklju. Sicer pa ste o tem, kako stvari tečejo verjetno dobro seznanjen, saj ste blizu županopvemu krogu. Konec tedna bo spet deževen in bo dovolj časa, da si preberete material na spletu, za dodatna pojasnila, komentar in odgovore pa zaprosite kar gospoda župana. Bom vesel, če boste pokomentirali tudi vse tisto, kar boste lahko tam videli, prebrali in s pomočjo dokumentov preverili, kdo govori resnico in kdo laže. Veliko užitkov pri branju. Če se ne motim, ste pred časom na spletu omenjali, da boste kandidiral za občinski svet. Ste si premislili?
12.9.2014OceniJakob Gale 
Spoštovani gospod Blaž - žal nisem vseved, za določene stvari sem res strokovnjak, dokazano in sem pogledal z vaše strani priporočeno spletno stran. Tam sem prebral sem vse tisto, kar ves čas govorim - brez trdnih dokazil je lahko obsoditi vsakogar, kjerkoli in kadarkoli za karkoli. Ker to spletno stran upravljajo in dovoljujejo tujci (ne vi ker ta spletna stran ni v vaši lasti) in sicer Iconic, ki ima strežnik na Wordpress (brezplačni strežnik, ki je dovoljen prav vsakomur na planetu) je vse, kar je tam napisano možno vsakomur, ki se vsaj malo razume na sodobno tehnologijo komunikacije. Sedanji župan si ne dovoljuje takšnega načina blatenja proti vam, ki mu nasprotujete, čeprav bi to mogel in smel storiti na istem strežniku. Zato - ne podajajte lažne in zavajujoče argumente bralcem in občanom občine Žužemberk na tem mestu za edino resnične in pravno vzdržne in za katere menite, da so edino pravilne s pomočjo spletne strani, ki jo urejate z dovoljenjem lastnika strežnika po lastni volji. V vašem odgovoru je toliko "čejev" in "kajev", da ne vzdrži nikakršne drugačne razprave razen tiste, ki jo očitno vzdržujete - vse proti sedanjemu županu. Priznam, da sem blizu županu , ne njegovim idejam ali osebnem prijateljstvu, za razliko od vas, ki zagovarjate vse, kar je v nasprotju z razvojem v občini a si to ne upate javno priznati in za blatenje uporabljate druge mehanizme, da podpirate kandidaturo osebe za župana za katerega se ve, zakaj kandidira na to mesto. Zaradi osebne zamere in poskusa diskreditiranja sedanjega župana. Recite že enkrat bobu - bob. Čas imate do 5.oktobra, potem bo ta akcija dražja. Če razumete to ironično draženje, seveda. Saj pogledate kdaj kakšno reklamo za telefonijo, kajne? Pri branju na predlagani spletni strani nisem užival, saj je prav vse naperjeno proti sedanjemu županu, ki je med drugim tudi vam omogočil optično povezavo z internetom. O tem seveda niti pomislite ne. Koliko si je z vaše strani omenjeni sedanji župan nagrabil, ne vem in me ne zanima. Za primerjavo vam lahko navedem izjavo Ljubljančana, ki je dejal - ne briga me, koliko si je Jankovič nagrabil za sebe, pomembno mi je, koliko je naredil za našo mestno občino. Za kandidaturo v občinski svet se nisem odločil zaradi objektivnosti do volilcev, imam svojega kandidata, ki kandidira na listi SD (ki je za nekatere v občini greh, čeprav jo na skrivaj zelo podpirajo a si ne upajo zameriti takšnim kot ste vi) in njemu bom zagotovo dal svoj glas. Vas morda zanima njegovo ime? Dvomim, da bi uredništvo spletnega DL dovolilo imensko predvolilno reklamo. Zaupam vam le to, da je iz Gradenca. Zdaj pa vi premislite.
12.9.2014Ocenino 
To da je župan občine Žužemberk omogočil optično povezavo je pa malo prehuda .To da bomo dobili optiko so zaslužni cisto drugi iz druge občine mi imamo samo kordinatorja . .Drgač je pa tako, kot piše na spletni strani LOKALNO.SUHAKRAJINA .COM potprto z dokumentacijo gdor bo prebrau in ni eksplcitno na strani nepravilnosti bo sigurno ugotovil, kaj je narobe v tej naši preljubi občini.Zdej pa ,še mal za razmišljanje prevozniki, ki vozijo po občinah za občino imajo približno iste cene in delajo direkt z občinami, kar bi naredil vsak dober gospodar pri nas je to druga in mnogo dražje žal .Če ima prevoznik skleneno z občino da bo vozil za občino potem pa ta isti prevoznik dobi drugega prevoznika ,ki naj bi bil podizvajalec za prevoze za veliko manjšo ceno vso ostalo veliko razliko pa pobaše tisti ,ki je dobil direktno koncesijo .Kdo je na škodi valjada tisti, ki plačuje tako oslarijo . Dober gospodar bi takoj prekinil tako pogodbo in naredil direktno koncesijo oziroma nov raspis za cenejšim prevoznikom denar, ki bi ostal pa bi porabil za razvoj in napredek kraja .No to je razvidno iz dukomentacije ki je predložena na spletni strani LOKALNO.SUHAKRAJINA.COM To kresanje interesov bi bilo nujno prekiniti . V vsakem primiru je potrebno dobiti novega župana ker na spremembah se gradi napredek.Seveda so nekateri hudo zaskrbljeni ,da bo prišlo do sprememb . Kar se pa tiče OO SD Žužemberk ožje vodstvo potpira sedanjega šerifa kljub vedenju o nepravilnostih in kljub mnenju KPK protikorupciske komisije da je župan deloval koruptivno. Pač s tem se pokaže koliko je nekaterim mar za vse tisto. kar povdarja tudi sednji premier Cerar .Potrebne bodo spremembe tudi v naši občini neglede gdo bo izvoljen .
12.9.2014Oceniprespe 
Ja kandidat za župana Darko Pucelj bi bil orng primeren za novega župana .Ja nekaterim blizu korita se oreng tresejo hlačke pol pa zmirjajo pa neresnice prodajajo kot suhe žemljice. . Ja pred volitvam bo pa ja potrebno tud v naši občini kakšen temeljni kamen posaditi bo bolj zgledalo pol pa vse tiho je bilo .Teh plehkih obljub pred volitvami smo pa res že siti in to obljubljajo eni in isti že 25 let ko je lokani šerif v KS in potem v bčini.Mi občani bi radi samo napredek in zato so potrebne sprememembe in poštenje .Je župan ene slovenske občine ki je v zelo kratkem času nardil najbolj razvito občino v Sloveniji tam nimajo nezaposlenih nič makadama vse novo vrtec, šolo, kulturni dom vodovod skratka vse kar rzvita občina potrebuje .Pri nas je slika čisto drugačna ni da ni imamo še ogromno makadama in je tak da bi se še konj ubu.Vrtec je bil zgrajen v 70letih prejšnega stoletja itd Nekateri pa še kar ne spregledajo da tak način dela na občini škodi vsem nam takle imamo žal .Upamo na spremembe..
12.9.2014OceniBlaž 
No, no, gospod Gale. Besede Vam kar po dolgem in počez vrejo iz ust. Je bil s spletno stranjo lokalno.suhakrajina.com zadet žebljiček na glavico in zaboden trn v peto ozkemu krogu prisklednikov iz naše občine blizu gospodu županu? Resnica boli, res boli a to vaše pisanje je še en dokaz, da prepričanih ni mogoče prepričati. Pa nič zato, tako reakcijo sem od Vas pričakoval. Lepo, da boste na volitvah podprli soseda iz bližnjega Gradenca, škoda je le, da je bila v teh letih SD v občini sesuta v prah in to samo zato, ker ste se udinjali županu in imate za predsednika človeka, ki mu največ pomenita lasten interes in to, kaj mu bo padlo v žep. Poglejte, tam, kjer na spletu piše, projekti Topos boste čisto spodaj našli v okvirčku številko nekaj več kot 32.000 EUR za pobiranje soglasij za Suhokranjski vodovod. In ker ste blizu SD gotovo veste, kateri gospod /gospodje so za občino pobirali soglasja. Sesuta je SD (saj še liste petnajstih za volitve ne morete več sestaviti), sesuta je bila SDS (ki ima srečo, da so vzeli v roke vajeti mladi in se ji obetajo boljši časi), sesuta je NSi, sesuta je SLS (katere bivši predsednik občinskega odbora gre najprej vprašati župana, če lahko njihov strankarski kandidat kandidira za župana) in potem naj še eden reče da ni res: vse v naši občini se vodi iz enega centra, od ene same osebe in si to priznali ali ne, g. Gale. Tudi vi ste zvili rep med noge in se, oprostite izrazu, usrali v gate. Zakaj? Ker se bojite, g. Gale, bojite se kandidirati in s tem skočiti v zelnik božanstvu naše občine, ker to v njegovem scenariju ni predvideno. Še naprej boste raje ponižno klečali s sklonjeno glavo pred njegovimi nogami. Pa sem mislil, da ste mož besed in dejanj, nazadnje pa se izkaže, da ste ...... Kar pa se tiče verodostojnosti dokumentov na spletni strani imate dve možnosti: ali jim verjamete, ali pa verjamete besedam gospoda župana, le prej se prepričajte, če ima ta žig občine na čelu, da Vam bo žig kot zagotovilo za verodostojnost in potrditev resničnosti njegovih besed.
12.9.2014Ocenijoze 
Kar hudo mi je ko sem bil toliko let v zmoti. Ja treba je prebrati spletno stran:-) lokalno.suhakrajina:-) temeljito sem se poglobil in skoraj ze vse prebrav. Ne morem verjeti sicer pa resnica pride na dan slej ko prej. Francita sem podpiral vsa leta, sedaj pa,kaj cmo. Veliko slovencev zivi v zmoti, zato pa je to tako.
12.9.2014Ocenibo 
Zmoto bomo lako popravili na bližajočih lokalnih volitvah.
12.9.2014OceniJakob Gale 
Pričakoval sem ostre odgovore in napad na moje pisanje, tako da nisem presenečen. Prav tako nisem presenečen, da se k pisanju usedejo tudi polpismeni pri uporabi slovenskega jezika. S tem ne mislim na pravopisne napake, ker nisem zagrizen gramma nazi, ampak na samo uporabo pogovornih besed in njim ne bom odgovarjal, saj sem komaj razumel prebrano ker je očitno spisno v vehementnemu afektu čim bolj zgoščeno popljuvati sedanjega župana, razočaranemu priporočam, naj prebere še dokaze iz sodišča, da ne bo tako hitro enostransko obupal nad nekom, ki ga je vsa leta zagovarjal sedaj pa so se mu odprle oči. Ampak pustimo to - odgovoril bom spoštovanemu Blažu, ki mi očita s fekalijami umazane spodnjice in me drži za besedo glede kandidature, moje dobre besede in dejanj. Kot prvo - nisem kandidiral zaradi objektivnosti do volilcev, a vi očitno niste razumeli tega stavka. Vsak mož beseda namreč ne bo kandidiral, če je v navzkrižju interesov z nekom, ki kandidira, ne samo za župana, posebno še, če je to zakonski partner. Pri tem ni nobene potrebe po zamazanosti spodnjic, to se očitno dogaja vsem tistim, ki se bojijo, da bo dosedanji župan še vedno župan in bodo za brisanje svojih umazanih zadnjic uporabili papir, na katerem bodo natisnili vse navedbe, ki so po njihovem mnenju resnične in so uporabljene v omenjeni spletni strani. Samo še nekaj - ali res mislite, da je vse samo ena in ista resnica in da ne obstajajo drugačni argumenti? Ste prepričani, da v KPK sedijo samo brezvezni neumneži, ki ne poznajo zakonov in da delajo samo po svoje? Takšno mnenje ima lahko samo tisti, ki je jezen na vse okoli sebe, ker se dobro zaveda, da sam nikoli ni bil sposoben, da bi karkoli storil kot je prav za ljudstvo in vidi v vsem samo zavist, zaradi uspeha drugih in si s tem lajša svojo nesposobnost. Ko bi bilo to res, kar je napisano na spletni strani, ki jo omenjate, bi vsakdo, ki ima za takšno trditev neizpodbitne dokaze, to takoj posredoval organom, ki so za to pristojni, da bi se ustrezno ukrepalo proti tem osebam, ne da s tem navedbami serviranimi kot edina resnica zavajate nevedne in tvegate sodne pregone zaradi lažnih obdolžitev. Glede razsula stranke SD v občini se strinjam, res je malo tistih, ki si upajo javno priznati, da jo podpirajo in res so komaj sestavili listo kandidatov za občinski svet. Kako bodo mladi, ki so po vaše rešili stranko SDS, tej stranki povrnili ugled resne in odgovorne, prepuščam vam, mladim, samo na način s podajanjem in zavajanjem bo to Sizifovo delo. Sam nimam nikakršnega strahu, da bi stopil pred katerokoli božanstvo, ne samo pred župana, pa naj bo te ali katerekoli druge občine in z menoj nimajo nobenega scenarija. Verjetno ste me zamenjali za tistega, ki bi s svojo kandidaturo morda res ogrozil sedanjega župana, a to nikakor nisem jaz. Glede žiga - očitno le ta manjka vam, da bi podkrepili svoje navedbe, ne županu na čelu. In, ja, bolj verjamem dokazom s strani župana kakor navedbam, ki se lahko slišijo dnevno v kateremkoli žužemberskem lokalu s strani oseb, ki nimajo drugega dela, kakor da zavajajo ljudi s svojimi resnicami. Zanima me nekaj - ste vi kandidirali za katerokoli mesto v občini? Če niste - zakaj ne in pred kom je vas strah?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava