dolenjska

Straža bo dobila novega župana

12.9.2014 | 10:25 | M. Ž.

Foto: D. Š.

Foto: D. Š.

Straža - V občini Straža bodo zagotovo dobili novega župana, saj Alojz Knafelj, ki vodi občino od njene ustanovitve, ne kandidira več. Kandidaturo za župana so vložili štirje kandidati, in sicer Marjan Ravbar (Lista krajanov občine Straža), Janez Jerič (Lista »Straža za vse«), Franc Plut (Demokratična stranka dela) in Dušan Krštinc (Lista Razvojna iniciativa občine Straža).

Za volitve za občinski svet, voli se 13 svetnikov v eni volilni enoti, so politične stranke vložile pet list, tri pa so predlagale skupine volivcev.

‹ nazaj

Komentarji (8)

12.9.2014OceniJože 
Nekateri od teh kandidatv so bili člani SDS.se sramujejo svoje stranke?sedaj so vsi na listah,so pa res eni pribežniki,vse čestitke Dušanu Krštincu zmaga je tvoja.
12.9.2014OceniJožef 
Raja, občani, Stražani, pa menda ja ne !?
12.9.2014Ocenimiha 
MArjan bo župan!!!!
16.9.2014Ocenijože 
Kje pa je Krštinc, ko je poslal za 4 leta nazaj, kopirano zloženko občinskega časnika *STRAŽAN* za kar trdijo garači iz RIOS-a, da so vse oni naredili, mogoče za sebe, za ostalo pa samo z jezikom v gostilni, če jim je kdo dal za dva dcl vina. Sami sposobneži, ki znajo za sebe skrbeti.
21.9.2014OceniPotočan 
Edinega poštenjaka vidim v g.Jeriču, čeprav je njegovo ozadje *lista* alfa in omega vsega tudi za prihodnost. V ostalih listah vidim od spredaj stare znucane obraze. Mogoče mu je pri strani g. Plut a njegov strankarski pristop ni okusen. Boljše bi bilo, če bi nastopil samostojno.
22.9.2014Ocenigustl 
straža kot občina je ena beda. skratka občina za omejene ljudi. takoj ukiniti. kaj se pa to pravi toliko denarja porabiti, da izživljajo svoje frustracije umski maloposestniki 3. kategorije.
2.10.2014Ocenibralka 
Danes smo dobili spisek list, ki kandidirajo v Občini Straža. Ne vem kako se ga. Plutova in g. D. Dular spet rineta v ospredje za v Občinski Svet. Saj sta enako v svetu kot g. Petkovič, ki ga je že nekdo omenjal v forumih in njemu podobni so po mojih brskanjih na zapisnikih sej občinskega sveta, kjer sem opazila, da so dali svoje pripombe a glasovali so za vse *žive bedarije* soglasno. V zapisnikih ni razvidno, kdo so bili opozicija in kdo koalicija?. Razočarana sem nad takšnimi ljudmi, ki delajo samo zmedo v občinskem svetu in niso konkretni, ter ne skrbijo za nas majhne ljudi. Sama ne vem, kaj pomenijo te vaše rokavice in vžigalniki od g. Krštinca! A je to podkupnina nas volilk! Ali bahanje z denarjem, mogoče davkoplačevalskim. G. Krštinc je baje dal asfaltirati v Dolnji Straži igrišče, čeprav je bil že asfalt in to samo za glasove , pa še baje 2000€ svojega denarja za fešto ali otvoritev za vse krajane, ne vem kje so ti ljudje dobili denar ali so vsi zlatarji ?, pri nas v D.S. pa spet razkopujejo cesto, ker so takrat pri vodovodu pozabili na optiko. Še zdaj nas ni nobeden vprašal za soglasja zemljišč, saj tudi nekatere poti so privat zemljišče. Občinska uprava, kje ste bili takrat pred 3-4 leti g., ko se je še vodovod gradil? Ne vem koga bi volila a takšne verjetno ne, ki že zdaj kažejo svojo oblastniško moč, nam pa so samo stroške kazali in položnice, ki so jih sami povzročili. Veselo na volitvah !!!
3.10.2014Ocenikritik 
Res zanimivo kako smo ljudje ovce zmerom volimo tiste, ki imajo denar za velike plakate, odojke, časa za predstavitve na nivoju a vse skupaj je to eno-tedenski blef za možno 4-letno morijo. Gledam kraje Potok, Podgora in Drganja Sela kjer so jim pozabili !!!!(Uprava Občine Straža) po EU navodilih za kohezijske investicije v graditi optiko, rajši plačajo kazen 21.000€ samo, da so v svojih programih pisali, kako bodo ponovno rušili in zgradili optiko. Beda župana g. Knaflja je bila v tem, da je g. Krštincu dovolil, da je z davkoplačevalskim denarjem delal kar se mu je zahotelo. Dosti je tu pripomogel občinski svet, ki je ploskal za vse te naumnosti, soglasno. Je pa videti, da v teh listah ni bilo nobene konstruktivnosti, prav bodeče so analize občinskih sej, saj za soglasne odločitve ni potrebno O.S. Nujno je potrebno svežih ljudi, ljudi, ki ne nasedejo vsaki naumnosti naprimer; g. Igor Vizjaka za direktorja občinske uprave, ki mu g. Krštinc ni bil že prej niti senca v strokovnem in moralnem odnosu do ljudi, takrat bodo tudi zaposleni na občini spremenili miselnost in vedenje do nas občanov brez ošabnosti. Kot se govori sta g. Jeriča izigrala tako g. Krštinc kot g. Ravbar saj so bili dogovorjeni, da se ne bodo soočenja na Vaš kanal-u, ker je bila cena 500€ za pol ure. A kot zgleda sta oba omenjena imela figo v žepu in že zdaj kooperirata in dajeta vse za zmago, tudi preko trupel, če je treba! Ne zastopim pa g. Pluta, ki je popolnoma nekomunativen, ker ga drugače poznam kot odprtega prijaznega človeka. Upam, da bo prišel novi veter, ki bo odkril vse dosedanje malverzacije in špekulacije z davkoplačevalskim denarjem, to bo pa samo, če g. Krštinc ne bo izvoljen in se ne bo dalo več prekrivat, ker bo veter pihal iz druge strani. Srečno na volitvah !!!!!!!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava