dolenjska

Kandidature F. Hudoklina, SLS, DeSUS in SD pod vprašajem

12.9.2014 | 09:40 | L. Markelj

Franc Hudoklin. (Foto: L. M.)

Franc Hudoklin. (Foto: L. M.)

Šentjernej - V občini Šentjernej so v predpisanem roku vlogo za kandidaturo za župana na bližajočih se lokalnih volitvah oddali: dosedanji župan Franc Hudoklin (SLS), ki občino vodi vse od njenega nastanka, to je pet mandatov, uspešen gospodarstvenik Radko Luzar (lista Skupaj za prihodnost), Samo Hudoklin, predsednik CI Glas ljudstva, sicer zaposlen v Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto, ter Viktorija Rangus (SDS), dva mandata ravnateljica OŠ Šentjernej.

A ti podatki so neuradni, saj z občinske volilne komisije kljub našim prošnjam nočejo dajati izjav za javnost in ne izdajo niti, katere liste in stranke kandidirajo  v občinski svet.  Očitno držijo govorice, da se je nekaj zakompliciralo s kandidaturo Franca Hudoklina za župana (tudi po dopolnitvi dokumentacije) ter list za občinski svet SLS, DeSUS, in SD, torej strank, ki so v sedanjem mandatu predstavljale županovo koalicijo.  

Koalicijski svetniki na eni od sej v tem mandatu, ko je opozicija že protestno odšla.

Koalicijski svetniki na eni od sej v tem mandatu, ko je opozicija že protestno odšla.

»Na včerajšnji seji komisije smo odločili, da dokler kandidati in liste niso uradno potrjene z odločbami, kar pomeni, da jih mora pregledati in potrditi upravna enota, izjav za javnost ne dajemo. To je do torka, 16. septembra,« je na naša vprašanja dejala namestnica predsednice Občinske volilne komisije Tina Gazvoda (predsednica Klementina Zame je na bolniškem dopustu) in na našo pripombo, da gre vendar za javne zadeve in da ostale občinske volilne komisije ne skrivajo teh podatkov,  odgovorila, da je to tudi  v skladu z Zakonom o informacijah javnega značaja.

Da je nekaj res narobe, nam je potrdil tudi sedanji župan Franc Hudoklin, a pravi, da ne ve, kaj. »Kandidaturo smo oddali v sredo, ko je bil rok in menimo, da je vse v redu. Pri pisanju zapisnika s seje stranke, na kateri smo potrjevali kandidature, je prišlo do neke napake. Takoj smo dali uradno dokumentacijo o izvedbi volitev, ne vemo pa, ali jo bodo na občinski volilni komisiji upoštevali ali ne, še danes pričakujem odgovor oz. poziv za dopolnitev,« pravi Hudoklin, predsednik občinskega odbora SLS in dodaja, da je nekaj narobe tudi pri zapisnikih o volitvah strank SD, LDS in DeSUS, čeprav so ti kandidature oddali pred rokom, pa jih volilna komisija ni opozorila, da je kaj narobe. 

Po naših informacijah je težava v tem, da naj bi na zborih članov o kandidaturah glasovali javno, morali pa bi tajno. Če to drži, gre za procesno napako, ki bi se jo dalo odpraviti samo s ponovnim sklicem zbora članov in ponovnim glasovanjem, a rok za oddajo kandidatur je bil v sredo že mimo.

Hudoklin je zatrdil, da so glasovali tajno, kot je predpisano. »Zatrjujem, da je vse v redu, sicer pa bomo iskali pravico, tudi na upravnem sodišču, če bo treba,« je še dejal.

‹ nazaj

Komentarji (46)

12.9.2014OceniNack 
In spet Šentjernej...kako sem vesel, da je spet pri nas nekaj narobe
12.9.2014OceniFranc 
Ni kriv kandidat, zdaj so krivi menda drugi. Se bo rešilo, da bo volk sit in koza cela. Dajte Hudoklinu še en madat pol bo pa zrel za penzijo. Ja, funkcije vplivajo na zdravje.
12.9.2014OceniFranc 
Ni kriv kandidat, zdaj so krivi menda drugi. Se bo rešilo, da bo volk sit in koza cela. Dajte Hudoklinu še en madat pol bo pa zrel za penzijo. Ja, funkcije vplivajo na zdravje.
12.9.2014Ocenidelboy 
Francl pravi: Zatrjujem, da je vse v redu, sicer pa bomo iskali pravico, tudi na upravnem sodišču, če bo treba,« In kaj ma tukaj kdo za dvomit in komplicirat?
12.9.2014OceniRadoslav 
Jaooooooooooooo! Neverjetno! Pokojni Mladen Delić bi dejal: "Ljudi moji, pa dal je to moguće!??" Prav zanimivo je, da so to stranke, ki predstavljajo sedanjo koalicijo! Po mojem mnenju obstaja več možnosti in scenarijev: 1. Predstavniki sedanje koalicije so postali dementni, zato ne znajo več pravilno vložiti vlog za kandidaturo. 2. Morda gre za manipulacijo, ker računajo, da bo s tem R.L. odstopil od kandidature (sindrom: bom, ne bom, bom...) 3. Morda so ubrali varianto, da bodo odigrali vlogo žrtve birokratskega sistema, ki je predpisan za oddajo vlog. 4. Morda pa so se po domače povedano usrali pred konkurenčnimi strankami in listami in to jim bo to eleganten izhod. 5. No, pod to točko bomo verjetno 16. septembra izvedeli kaj je res. Vsekakor pa volitve 5. oktobra bodo z njimi ali brez njih" Lep pozdrav, Vaš Radoslav
12.9.2014OceniOŠ 
Sindrom, ki preskakuje: VOLITVE OBČINA - VOLITVE OŠ - VOLITVE OBČINA - VOLITVE OŠ ...
12.9.2014Oceniobčan 
Občani ne potrebujemo oblasti, ki ni sposobna pravilno vložiti kandidature, kaj šele uspešno in učinkovito voditi občino! Podpiram Sama Hudoklina in njegovo Civilno iniciativo. Oni delajo švicarska urica - vse brezhibno.
12.9.2014Oceniobčan 
Popravek: Oni delajo kot švicarska urica - vse brezhibno. Jebemti, to kitajsko tipkovnico, ki spušča cele besede :)
12.9.2014OceniDado 
Samo Hudoklin je en fejst fant, gotovo tudi sposoben, a me je strah, da bo, če bo izvoljen, potem občino v ozadju vodil Albert Pavlič.
12.9.2014OceniRadoslav 
A bejž, bejž Dado, strah ni koristen za zdravje, sploh pa če ga brez veze seješ naokoli. Samo je fejst fant, več kot dvakrat polnoleten, zato bodi prepričan, da misli s svojo glavo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava