avto moto

AMD Krško v ponovno kandidaturo za VN Slovenije

12.9.2014 | 11:00 | Mitja Pungarčič  

Foto: Gregor Sečen,Studio Ventura, arhiv DL

Foto: Gregor Sečen,Studio Ventura, arhiv DL

Krško - Upravni odbor AMD Krško je v sredo zvečer sprejel sklep, da se ponovno poteguje za eno od dirk serije Speedway Grand Prix oz. Veliko nagrado Slovenije v spidveju.

Krški kljub velja za enega boljših organizatorjev v svetovnem merilu, ki si ga po organizacijski plati podjetje BSI, lastnik pravic serije SGP, želi imeti na svojem seznamu, drugačna pa je slika po finančni plati, kjer ima AMD Krško, ki je volontersko organizirano društvo, težave.

Podjetje BSI v prvi vrsti zahteva večji vložek države ali regije. V lanski sezoni je BSI nekoliko popustili, saj so kot pogoj postavili le soudeležbo občine, kako bo letos, bomo videli, usklajevanja med krškim klubom in BSI pa bodo v naslednjih mesecih še zanimiva.

AMD Krško zdaj čaka lobiranje na državnem in občinskem nivoju. V domači občini imajo na deklarativni ravni vedno vso podporo, a se stvari rade zataknejo, ko je potrebno zagotoviti denar. Bližajoče se lokalne volitve gredo AMD Krško seveda precej na roke, bo pa veliko odvisno tudi od novega vodje klubskega marketinga Jureta Pezdirca, ki si bo moral zagotoviti dovolj avtonomije, za bolj profesionalno delo kluba kot doslej.

V sezoni, ki je v izteku, na večjih rezultatov žal še ni bilo videti, kar pa še ne pomeni, da mu prenova v določenih segmentih delovanja društva ne bo uspela. Vse očitno rabi svoj čas. Seveda bo potrebo reševati tudi stanje v športni komisiji, ki je zadolžena za vodenje tekmovalcev in jo že več mandatov vodi Gregor Arnšek, kjer so razmere, milo rečene, precej bolj kritične.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava