Voznica ostala ukleščena v avtu; zbili dve peški

13.9.2014 | 07:30

Voznica ostala ukleščena v avtu; zbili dve peški

V Črmošnjicah pri Stopičah v občini Novo mesto je voznica osebnega vozila včeraj ob 5.40 uri zapeljala s ceste, se prevrnila in ostala ukleščena v vozilu. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator, osvetljevali mesto nesreče, ukleščeno voznico s tehničnim posegom rešili iz vozila in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 6.08 je na Ljubljanski cesti v Novem mestu osebno vozilo zbilo peško, katero so mimoidoči odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Na kraju so bili tudi gasilci GRC Novo mesto, vendar intervencija ni bila potrebna.

Ob 21.42 pa je na Šmarješki cesti v Novem mestu osebno vozilo zbilo peško. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so jo odpeljali v novomeško bolnišnico.

Nevarne najdbe

12. 9. 2014 ob 13.03 so pri Grajskem trgu v Žužemberku pri opravljanju zemeljskih del našli minometno mino kalibra 50 mm, angleške izdelave, in minometno mino kalibra 81 mm, italijanske izdelave, obe ostanek druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije sta nevarni najdbi odstranila in na varno shranila.

Potrebna je bila pomoč helikopterja

12. 9. 2014 ob 14.47 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči poletel v Novo mesto, od koder je iz Splošne bolnišnice Novo mesto prepeljal obolelo osebo v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Težave z vodo

Komunala Sevnica obvešča vse uporabnike pitne vode na območju javnega vodovoda Primož - v naseljih Primož, Gornje in Dolnje Impolje, Gornje in Dolnje Orle, Hubajnica, Dedna gora, Studenec, Rovišče, Ponikve, Hudo Brezje, Arto, Križe, Drušče in Preska, da je potrebno vodo pred uporabo prekuhavati. Voda naj vre vsaj 1 minuto. Obvestilo velja do preklica.

Kostak obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Kostanjevica na Krki, da je zaradi obilnih padavin povečana motnost pitne vode, zato je potrebno vodo pred uporabo še vedno prekuhavati. Obvestilo velja do preklica.

Navodila o prekuhavanju vode:

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Če je voda motna, jo moramo pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter (npr. pivnik, filter za kavo).

Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijemo v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava