kronika

Zaradi poplav tudi težave s pitno vodo

13.9.2014 | 11:35 | M. K.

Zaradi poplav tudi težave s pitno vodo

Kostak obvešča vse uporabnike pitne vode na območju občin Krško in Kostanjevica na Krki, da je prišlo zaradi obilnih padavin, ki so povzročile poplave, plazove, neprevoznost cest in poti, tudi do motenj pri oskrbi s pitno vodo. Vse razpoložljive ekipe so na terenu in odpravljajo nastale posledice.

Če opazite, da je voda motna, najprej odstranite mrežice na pipi in vodo dobro iztočite. V primeru, da se stanje ne izboljša, pristojne obvestite na telefonsko št. 07 48 17 224 in upoštevajte navodila o prekuhavanju pitne vode. Za vodovodni sistem Kostanjevica na Krki še vedno velja izdan ukrep prekuhavanja pitne vode.

Tudi Komunala Sevnica obvešča vse uporabnike pitne vode javnem vodovodu Blanca, da je potrebno vodo iz vodovoda pred uporabo prekuhavati.

Navodila o prekuhavanju vode

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja naj voda ostane v isti posodi, v kateri ste jo prekuhali. Hranite jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljate 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Če je voda motna, jo moramo pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter (npr. pivnik, filter za kavo).

Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočajo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijete v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

Prosijo za strpnost in razumevanje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava