V občini Krško več večjih plazov, voda zalila več objektov

14.9.2014 | 09:20

Plaz v Reštanju (Foto: Občina Krško)

Plaz v Reštanju (Foto: Občina Krško)

Plaz na cesti Senovo - Bohor

Plaz na cesti Senovo - Bohor

V občini Krško več večjih plazov, voda zalila več objektov

Krško - Obilne padavine v noči na soboto so v občini Krško ponoči in v prvi polovici dneva sprožile številne plazove in udore, med njimi nekaj večjih, ki ogrožajo tudi stanovanjske hiše, manjši potoki in hudourniki pa so prestopili bregove v več naseljih, najhuje na območju Podbočja, Velikega Mraševega in na območju Bohorja, sporočajo z občine.

Ekipe štaba Civilne zaščite občine Krško in Gasilske zveze Krško, ki se jim je na terenu pridružil tudi Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite RS, so bile vse od zgodnjih jutranjih ur na terenu, kjer so črpale vodo iz objektov in zagotavljali prevoznost cest.

Po besedah poveljnika štaba Civilne zaščite občine Krško Vlada Grahovca večji plazovi ogrožajo stanovanjske hiše v Podbočju, na Volovniku, Reštanju ter cesto v Armeškem pri Brestanici ter cesti Senovo – Bohor in Srebotno –Zalog. »Situacijo trenutno obvladujemo, saj so vsi plazovi pod nadzorom,« poudarja poveljnik. Sicer pa so tehnično reševalne ekipe včeraj do 18. ure sanirale 60 do 70 manjših plazov in usadov, dodajajo na občini Krško.

Voda je vdrla tudi v objekt prašičje farme Ihan na Pristavi.

Kot je napovedal poveljnik Gasilske zveze Krško Borut Arh, so ekipe gasilcev in civilne zaščite ostale na terenu čez noč; predvsem v Velikem Podlogu, Podbočju in Velikem Mraševem, saj je reka Krka še naraščala.

Po besedah podžupanje občine Krško Ane Somrak bodo že v naslednjem tednu pristopili k reševanju nastalih plazov in poškodovanih cest, še napovedujejo na občini Krško.

M. K.

Zvočni zapisi

Poveljnik občinske Civilne zaščite Krško Vlado Grahovac o položaju po poplavah

Poveljnik Gasilske zveze Borut Arh

Podžupanja Ana Somrak

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava