dolenjska

Tudi premier Cerar v Šentjerneju in Kostanjevici

14.9.2014 | 17:15 | T. J. G.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Šentjernej - Danes popoldne si je razsežnosti poplav v občinah Šentjernej in Kostanjevica na Krki ogledal tudi premier Miro Cerar; v Kostanjevici poplavljen otok, v Šentjerneju pa je obiskal gasilski dom, kjer je štab civilne zaščite in koordinacija vseh aktivnosti reševanja in pomoči, pa tudi plaz v Cerovem Logu. Njegov obisk je bil neformalen, je pa ob tem povedal, da bo ena prednostnih nalog bodoče vlade prav sanacija posledic letošnjih poplav.

‹ nazaj

Galerija (5)

cerar0001
cerar0002
cerar0003
cerar0004
cerar0005

Komentarji (27)

14.9.2014Ocenikr en 
Kuk se hitijo slikart pa nabirat glasove,zakon naj prpravjo pa dnar da bojo potoke urejal pa brežine in vse ostalo.....ne se pa slint.....
14.9.2014Ocenirazočarana poplavljeneka 
Se mi je kar že cel dan zdelo, da se gasilci ukvarjajo z vsem drugim, kot pa da bi pomagali ljudem. Tudi pitne vode niso prinesli. So se pa veselo vozili z gumenjaki, kot da so na Jadranu na dopustu. Današnji dan nam Civilna zaščita v Šentjerneju, niti gasilci niste bili v ponos, prej v sramoto. Za ljudi (poplavljene občane) niste danes naredili nič, samo slikali ste se, okoli vozili državnike, novinarje, firbce, družinske člane ipd. Državi ste naredili veliko stroškov, ljudem pa niste pomagali nič (tudi vode niste pripeljali).
14.9.2014Oceniblaž 
Ali bodo to samo fototermini in nabiranje političnih točk na nesrečo drugih? Me prav zanima kako bodo sedaj urejeni potoki in jarki ob cestah...ravno zaradi zaraščenosti in nečiščenja le teh, je plavala marsikatera vas...
14.9.2014Ocenidolenc 
Če imajo v Šentjerneju res gasilci tako opremo-omare, potem so dobro sodeloval s Hudoklinom. Glasovi brez poplav zagotovljeni. Pa še to, že leta 1998 so županom pomagale poplave, imajo veze...Da se le nebi tako vreme nadaljevalo in da bodo prizadeti dobili kakšno pomoč.
14.9.2014Ocenipodpiram# 
Pa mnde bodo kj zrihtal al kai…………
14.9.2014Oceniblaž 
Po navadi je tako pridejo, se slikajo in grejo...
14.9.2014Ocenirazočarana poplavljeneka 
Živimo v sodobni družbi. Tako Pahor, kot tudi Cerar, bi lahko samo po TV dala izjavo za javnost in to iz Ljubljane, pa bi bilo ravno tako dobro za občane. Škodo pa bodo ocenjevale komisije. Danes so vsi samo trošili državen denar. Kam nas to pelje?
14.9.2014Ocenipotihem 
veste kaj - Cerar, Pahor - pejte mal kam drugam nabirat točke, Kalin in F. Hudoklin pa v čoln pa Vas bodo ostrožani popeljali po lepi poplavljeni celini ob reki Krki, mogoče pa ulovite kakšno ribico, ki Vam na lokalnih volitvah prinese kakšen glas - pasji sprehajalec za tebe pa ni komentarja, kaj tudi ti kandidiraš? p.s. od teh obiskov nobene koristi - žal sama škoda za državo - uzdaj se use u svoje kljuse!
14.9.2014Ocenilojzek 
Če pride je narobe, če ne bi prišel vam isto ne bi bilo prav. kar se pa tiče tebe razočarana poplavljenka... takole govoriti čez gasilce, kdo ti je dolžan priti pomagat? Če je prostovoljni gasilec, je to njegova dobra volja in verjetno niste bili edini, ki ste imeli vodo v hiši. Se mzmrdovati nad delom nekoga, ki prostovoljno pomaga, je res skrajno neprimerno.
14.9.2014Oceniga123 
Hm, mnogi niso spali po 40 in več ur, mnogi (Kostanjevica) še sedaj ne (gasilci in CZ), samo da bi pomagali. Na poplavnih območjih sam ne vidim razlogov, da bi nekomu nosili vodo in ostale potrebščine. Poplave so bile na ves glas napovedane, internet očitno imate, medije spremljate, danes pa je bil na TV v dnevniku lep prispevek, ko je občanka povedala, da so nekaj ur pred hodo uro šli še v trgovino in nabavili potrebno. Poplave niso bile prvič in bi lahko malo sami poskrbeli zase, ne pa čakali, da prihajajo politiki k vam nabirat politične točke.. Ostrožani danes in še nekaj naslednjih dni žal ne bodo mogli nikogar popeljat po travnikih ob Krki, ker se je čoln nesrečno poškodoval....podobni komentarji kot gornji izpred dveh ur sicer posameznim prostovoljcem lahko tudi zbijejo malo voljo do pomoči naslednjič, k sreči mnogi tega ne bodo prebrali, ker so popadali k zasluženemu počitku.... In še: za enega od obiskov je težko govorit o nabiranju političnih točk, ker namerno ni bil pokrit z mediji in ni bilo nobenih fotografiranj in poziranj, kljub kar dolgemu obisku ni bilo nobenega pompa okoli tega, prej se bo v naslednjih dneh kdo vprašal, zakaj pa preds. vlade ni bilo v Šentjerneju.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava