posavje

Na volitve pet kandidatov za župana in devet list

15.9.2014 | 17:00 | M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Brežice - Do izteka roka za vložitev kandidatur za lokalne volitve 2014 je občinska volilna komisija v Brežicah prejela pet kandidatur za volitve župana in 9 list kandidatov za volitve v občinski svet.

Za župana kandidirajo Ivan Molan (predlagatelj Dražen Levojević in skupina volivcev), Ivan Sušin (OO SLS Brežice), Peter Dirnbek (Zbor članov stranke iniciativa za demokratični socializem), Tomislav Jurman (Stranka Mira Cerarja – SMC) in Jožef Piltaver (Lista Sonce).

Za sedeže v občinskem svetu se bodo potegovale liste:

Iniciativa za demokratični socializem (IDS), SD – socialni demokrati, SMC Stranka Mira Cerarja, Nova Slovenija – Krščanski demokrati, Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS), Slovenska demokratska stranka (SDS), Slovenska ljudska stranka (SLS), Lista SONCE in ROK – stranka za razvoj občin in krajev.

‹ nazaj

Komentarji (14)

15.9.2014OceniMaja 
O moj bog. Mi je že žal, da sem pred mesecema volila Cerarja. Tomislav Jurman?! Ta je že parkrat kandidiral, pa nič naredil. Vsaj za okolje nič!!
16.9.2014OceniBMM 
Maja, tvoj komentar je malo mimo. Praviš, da je že kandidiral, pa še nič ni naredil. Je po tvoje že morda dobil priložnost kaj narediti kot kandidat? Dajmo priložnost novim ljudem naj se izkažejo. Gospodinje po navadi tudi ne kritizirajo pralnega praška, še preden ga preizkusijo...
16.9.2014OceniBrežice okolica 
Konja, ki zmaguje, se ne menja.
16.9.2014OceniBMM 
Katerega konja si imel v mislih? Sedanji ''konj'' že dolgo ne zmaguje v korist občanov Brežic, le v korist strankarskih pripadnikov, ki jih je iz dneva v dan manj...
16.9.2014OceniBrežice okolica 
Večina občanov gotovo ne misli tako kot ti. Vrtci, šole, športne dvorane, podpora društvom, športu, kulturi in malim ljudem..gotovo niso stvari, ki bi bile namenjene samo članom SDS-a, ali pač ?
16.9.2014OceniBMM 
Občani zraven naštetega potrebujejo predvsem delovna mesta.Omogočanje pogojev prijaznih za ustvarjanje kvalitetnih delovnih mest v gospodarstv so tej vodilni strukturi popolnoma tujja.
17.9.2014OceniBrežice okolica 
BMM, delovna mesta ustvarjajo "novi ljudje" v Ljubljani. Občina (župan) dela, kar je v njeni moči (recimo industrijska cona), če pa so pogoji za gospodarstvo SLO nemogoči, pa menda ni kriv Molan, aja, Janša je.
17.9.2014OceniBMM 
Industrijska cona brez strategije, kako in na kakšen način pritegniti potencialne investitorje, ni dovolj. Se morda motim? Nekaj je šlo narobe, vsaj kar se tiče Iskre, ki je izkazala interes po investiranju v nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo. Želja občine po zaslužkih oz. prihodkih proračuna s prodajo zemljišč, ni prava strategija. V nadaljevanju bi bilo potrebno preveriti kazalce učinkovitosti na občinski proračun s poceni prodajo zemljišč v te namene, ker se posledično zmanjšajo socialni transferji zaradi znižanja brezposelnosti. Izrazil sem pač svoje mnenje, tako da s tem tudi zaključujem razpravo preko komentarjev na članek, sem pa na voljo za resno debato o tem na katerem drugem mestu...
17.9.2014OceniMaja 
Kako naj me prepriča kandidat, ki se je že večkrat šel te igre, pa celo ni bil izvoljen v občinski svet. Kako naj ga podprem kot občanka, če ga še sosedje, ki ga poznajo, niso podprli. Slabega ste izbrali!!! Pa da ne govorim o ljudeh okoli njega. Sami bivši LDSovci. Pa Teropšič, halo? Posavski muzej je dolga leta stagniral....Kje pa je bila naša občina pod njihovim kraljevanjem, pa vsi dobro vemo. Komaj na zemljevidu!!! Slabo, tu ni nič Cerarjevega.
19.9.2014OceniABC 
Spoštovna Maja! Po 12 letni vladavini Vizjaka in Molana je brežiška občina še vedno na zemljevidu - med manj razvitimi občinami v Sloveniji. Vprašajmo se zakaj? Že zdavnaj pa bi morala biti med razvitimi občinami, saj imamo zato vse pogoje!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava