dolenjska

Vovk tokrat na volitve s podporo volivcev

15.9.2014 | 19:00 | M. Ž.

Franci Vovk

Franci Vovk

Dolenjske Toplice - Na dopoldanski novinarski konferenci je svoj volilni program in listo z 12 kandidati za občinski svet kot drugi od treh kandidatov za župana občine Dolenjske Toplice predstavil Franc Vovk. Tokrat se trikratni župan, na zadnjih volitvah je izgubil proti aktualnemu, v boj za stolček prvega moža v občini podaja s podporo volivcev.

Na volitvah bo nastopil s sloganom 'S posluhom, srcem in izkušnjami' ter programom, poimenovanim s kratico BDP. »Tu predvsem mislim na posluh, da znam slišati potrebe ljudi, ki sem jih srčno pripravljen uresničiti, ti ljudje pa vedo, da imam na tem področju tudi kar nekaj izkušenj. Kratico BDP, ki v vsakdanjem življenju ni najbolj prijazna, razumen drugače, in sicer B kot blaginja, D kot domače okolje in P kot prijateljstvo. V te tri izraze lahko umestimo vse segmente življenja v tako majhni skupnosti, kot je topliška,« je izpostavil Vovk.

V delu programa pod besedo blaginja je pozornost namenil spodbudam za nova delovna mesta (subvencioniran komunalni prispevek za investicije v podjetništvu, vrnitev dela davka na dobiček…), aktivni finančni pomoči pri zaposlovanju mladih do 35 let, kmetijstvu, turizmu ter študentom in dijakom (ustanovitev županovega sklada za študente, štipendije namesto študentskega dela…).

Pod domače okolje je navedel infrastrukturne naložbe (pločniki in javna razsvetljava v vseh vaseh, umestitev obvoznice v državni proračun…), okolje in prostor (spremembe obstoječega OPN…), vrtec in osnovna šola (dodatni prostor za oddelke vrtca…), ohranitev policijske postaje, pošte, zdravnika in zobozdravnika ter gasilce in civilno zaščito.

V sklopu, poimenovanem prijateljstvo, je zapisal izdatnejšo denarno podporo društvom, ureditev objekta za delovanje društev ter oblikovanje in denarno podporo skupinam za pomoč na domu.

Nosilec Liste Francija Vovka je Mitja Zupančič, v njej pa so še Urša Beg, Bojan Kobe, Anja Mavsar, Matej Ivanko, Špela Poreber, Darko Vidic, Tea Grgić, Istok Špehar, Janja Matkovič, Rok Kastelic in Igor Mavsar.

‹ nazaj

Komentarji (11)

16.9.2014OceniMOJCA 
bla,bla,bla......., za blagino prijsteljev in ne občanov,njegovo domčce okolje je......., prijstrljstvo, dokler si istegs mnenja kot on, ko zacnes razmisljat s svojo glavo prijatejstva vec ni ! Grozno zamerljiv clovek ! Tak župn ne more bit. O moj bog, sem bolj nagnjena na desno stran,ampak če temeljito premislim, ne takega žpana me želim! Moj glas gre g. Muhiču, njegov program pa je bil BDP in tudi bo BDP. Vovka so samo lepe besede, dejanja pa......? g. Muhič stavim na vašo zmago. Naj poštenost premaga samovšečnost in samohvalo. Še enkrat srečno g. Jože. Če volitve dobite ali ne bi se rada srečala na kavici z vami in poklepetala.Za mene ste vedno zmagovalec, ker ste pošten, delaven človek.Človek načel, imate skromno kampanjo.Vovk pa bo sklical, vse radijske postaje in TV, za svojo promocijo! Kdo bo vse to plačal se kot občanka DT sprašujem ! Pa lep pozdrav. 5.10. pa le dobro premislite, kaj si res želite !
16.9.2014OceniSonja 
Ja res je MOJCA. Trenutno je "BDP" izredno prijazen. Pozdravlja ljudi, ki jih v času pred kampanjo niti pogledal ni. Največ glasov bo sigurno dobil od bivših Novolesovih delavcev, katerij je v občini veliko(-)!!!!!!!!
16.9.2014Ocenistane 
Ko je bil župan si ga srečal v Toplicah na vsakem koraku, ni bilo šanse da ga nisi videl v gostilni ali na cesti. Odkar je izgubil volitve ga nisem videl niti enkrat samkrat. Mora biti grozna zamera. Pač krščansko vzgojeni mladenič - ni sam kriv.
16.9.2014OceniJan 
Kaj zdaj je problem da je po veroizpovedi kristjan, ali da ne hodi več v gostilne? Ali da imaš ti Stane malo preveč prostega časa?
16.9.2014OceniJBoTG 
Upam na nepozabljivost in razsodnost topliških volilcev, predvsem pa, da ne bodo podlegli grožnji s peklom v primeru nepodpore njegove županske kandidature.
16.9.2014Ocenijože 
Mojca..........nimam kaj dodati vse je res,vem iz svojih izkušenj
16.9.2014Ocenipopravek 
Mojca hvala za informacije, samo drugič preberi za sabo, predno oddaš komentar.
19.9.2014OceniMojca 
Se opravičujem, g. Popravek, prsti prehitevajo, če je karkoli nerazumljivega, lahko popravim in še enkrat napišem. G Jan, ne ni problem veroizpoved, problem so gostilne, ki jih še vedno obiskuje, samo lokacije so druge.Sicer pa to ni nič narobe, saj vsi občasno zavijemo v gostinski lokal na kavico ali tudi dve.
19.9.2014OceniMojca 
Se opravičujem, g. Popravek, prsti prehitevajo, če je karkoli nerazumljivega, lahko popravim in še enkrat napišem. G Jan, ne ni problem veroizpoved, problem so gostilne, ki jih še vedno obiskuje, samo lokacije so druge.Sicer pa to ni nič narobe, saj vsi občasno zavijemo v gostinski lokal na kavico ali tudi dve.
30.9.2014Ocenino ja 
Povsod kjer je delal,so ga vrgli ven.Topičani ga pa komaj čakamo?Ha,ha,pa ja de...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava