kronika

V 24 urah nastradale kar tri peške

15.9.2014 | 14:40

V 24 urah nastradale kar tri peške

V petek okoli 6. ure je na Ljubljanski cesti v Novem mestu 31-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 16-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so povzročiteljici nesreče izdali plačilni nalog.

Isti dan, nekaj pred 22. uro, se je zgodila prometna nesreča na Šmarješki cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 19-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce spregledala peško in trčila vanjo s prednjim desnim delom avtomobila. Hudo poškodovano 52-letno peško so reševalci odpeljali v bolnišnico.

V noči na soboto se je zgodila prometna nesreča v Sevnici. 52-letni voznik osebnega avtomobila je zapeljal z dvorišča stanovanjske hiše in trčil v 87-letno peško. Poškodovano peško so oskrbeli v celjski bolnišnici. Policisti bodo ukrepali zoper 52-letnega povzročitelja prometne nesreče zaradi nepravilnega premika z vozilom.

Policija opozarja

Ob slabem vremenu, zmanjšani vidljivosti in krajših svetlih delov dneva smo na našem območju obravnavali več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi pešci. Policisti opozarjajo voznike osebnih avtomobilov in tovornih vozil, naj bodo pozorni na šibkejše udeležence v prometu, še posebej takrat, ko se vozne razmere poslabšajo in se zmanjša vidljivost.

Pešci, kolesarji in motoristi naj ustrezno poskrbijo za svojo vidnost. Nosijo naj svetla oblačila, ob slabši vidljivosti (v mraku, ponoči, v megli itd.) pa naj uporabljajo odsevna telesa (kresničke, odsevne trakove, odsevne brezrokavnike itd.). Cesto naj prečkajo le na označenih prehodih za pešce in se pred prečkanjem prepričajo, da so jih vozniki opazili. Vozniki naj prilagodijo hitrost razmeram na cesti, upoštevajo cestno prometna pravila in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu.

Pijana trčila na avtocesti

Včeraj nekaj po 16. uri je na avtocesti pri izvozu za Trebnje 26-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom, trčila v drug avtomobil in v varovalno ograjo in se z vozilom prevrnila. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,68 miligrama alkohola. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zbežal peš, otroka pustil v avtu

Črnomaljski policisti so v četrtek med kontrolo prometa v kraju Lipovec s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo. Kršitelj znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal na kolovozno pot in na travnik, kjer je avtomobil ustavil in peš zbežal v gozd. 23-letni kršitelj je v vozilu pustil otroka, ki med nevarno vožnjo ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Policisti so poskrbeli za otroka in ga predali materi. Ugotovili so še, da 23-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli avto

Brežiški policisti so včeraj v okolici Brežic ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Nasilje v družini

Trebanjski policisti so 14. 9. dopoldan posredovali zaradi nasilja v družini. 38-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, je razbijal po stanovanju izvajal nasilje nad družinskimi člani. Policisti so osumljenca obvladali z uporabo prisilnih sredstev in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvam zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečeni prepovedi so obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 38-letnemu nasilnežu so izdali tudi plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja do uradnih oseb.

Vlomi in tatvine

S strehe objekta v Novem mestu so neznanci odtujili 15 metrov bakrenih žlebov. Lastnika so oškodovali za 450 evrov.

V okolici Semiča so neznanci vlomil v počitniško hišo in odtujili nahrbtno kosilnico, škropilnico in posodo z gorivom.

12. 9. dopoldan je na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo skozi vhodna vrata vlomil v stanovanje in odtujil nakit iz zlata in srebra. Lastnico je oškodoval za 600 evrov.

Padel s strehe

14. 9. popoldan se je v Metliki poškodoval 41-letni moški, ki je na strehi stanovanjske hiše čistil žlebove. Policisti so ugotovili, da je moški padel z višine štirih metrov. O ugotovitvah bodo s poročilom seznanili pristojno tožilstvo. Hudo poškodovanega 41-letnega moškega so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center.

Poškodovala si je glavo

13. 9., okoli 13.30, so bili policisti obveščeni o nesreči na železniški postaji v Sevnici. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov sta dve osebi izstopili iz vlaka, ko je ta že speljal z železniške postaje. 23-letna ženska je ob sestopu padla na betonska tla in si hudo poškdovala glavo. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentarji (1)

16.9.2014Ocenidecima 
NASTRADALE??!! A se vi hecate ali kaj??!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava