posavje

Ocvirk samozavestno po zmago v prvem krogu

16.9.2014 | 10:00 | A. K.

Ocvirk samozavestno po zmago v prvem krogu
Srečko Ocvirk z nosilci liste SLS za občinski svet.

Srečko Ocvirk z nosilci liste SLS za občinski svet.

Boštanj - Dobro poznavanje in vsakodnevni stik z občino ter njenimi kraji in ljudmi, prepoznavanje potreb in priložnosti ter visoka podpora občanov. To so po besedah aktualnega sevniškega župan Srečka Ocvirka iz stranke SLS, ki je na tem položaju od nadomestnih volitev leta 2008, glavni razlogi, da se je odločil za ponovni naskok na županski stolček.

Sevniška SLS je predstavila tudi listo kandidatk in kandidatov za volitve članov občinskega sveta. Njeni nosilci so Srečko Ocvirk (Blanca, Loka pri Zidanem Mostu), Božidar Groboljšek (Sevnica), Vincenc Knez (Boštanj, Primož, Studenec) in Janez Kukec (Šentjanž, Krmelj, Tržišče).

"H kandidaturi me ne vodijo osebni interesi, ki bi jih uresničeval skozi politične odločitve, ampak odgovornost do lokalne skupnosti," je na današnji novinarski konferenci v Boštanju poudaril Ocvirk.

Po mnenju 44-letnega inženirja kmetijstva so se pridobitve v času njegovega županovanja dotaknile vseh občanov, izpostavil pa je tudi intenzivnejše sodelovanje med krajevnimi skupnostmi in občino na eni ter Komunalo in drugimi javnimi zavodi na drugi strani.

Med večjimi projekti, ki bi jih želel uresničiti v prihodnjem mandatu, Ocvirk v ospredje postavlja gradnjo stadiona v Sevnici, obnovo in dograditev šol v Šentjanžu, Krmelju, Boštanju in Loki pri Zidanem Mostu, obljublja pa tudi večji poudarek razvoju turizma na Lisci in umeščanju novega kulturnega doma v prostor na območju za HTC v Sevnici.

Med njegovimi programskimi poudarki so našteta praktično vsa področja, od razvoja prometne infrastrukture, vodooskrbe, podeželja in urbanega okolja do skrbi za starejše in šibkejše, zagotavljanje pogojev za delovanje in razvoj krajevnih skupnosti ter za kulturno delovanje, posebno pozornost pa je treba po njegovem mnenju posvetiti tudi mladim.

In kako ocenjuje svojo konkurenco v boju za županski stolček?

"Težko kot kandidat ocenjujem svoje protikandidate, menim pa, da smo upravičili zaupanje, ki nam je bilo dano v preteklem mandatu, meni kot županu in članom občinskega sveta - naša stranka je imela namreč največ občinskih svetnikov. Pričakujem, da je možno in verjetno, da lahko zaključimo volitve v prvem krogu," je pred letošnjimi lokalnimi volitvami optimističen Ocvirk.

‹ nazaj

Galerija (6)

IMG_9942
IMG_9943
IMG_9946
IMG_9947
IMG_9948
IMG_9951

Komentarji (32)

16.9.2014Ocenijoze 
županske volitve bo sigurno dobil, cca 65 posto v prvem krogu. Žal pa bo SLS imela občutno manj svetnikov in se bo župan moral pokoriti konkurenci, ki bo obvladovala občisnki svet (SMC, Šerjakova lista, SDS)
16.9.2014Ocenikrajan 
Bravo župan, privoščim ti.
16.9.2014Ocenisevničan 
Župan naj ostane Ocvirk in naj postane malo bolj odločen, da bo imel red v svojem okolju. Srečno Srečko
16.9.2014Oceniups 
Volili ga boste tisti, ki ste od njega kaj imeli! Premnogim pa je zvesto obračal hrbet, kar ni pošteno in prav!
16.9.2014Oceniblančan 
Verjetno, da bodo še kakšni drugi projekti prišli na vrsto. Denarja bo čedalje manj, potreb po obnovah cest, stavb pa bo čedalje več. Če je kaj slabo vzdrževanega je vedno od države ali LS in seveda v že obstoječe je potrebno dati vsebine. Dela ne bo zmanjkalo in tudi idej ne. Naš tudi pravijo, da bo zmagal "tastar".
16.9.2014Ocenijanez 
Eni že mislijo, da so zmagal, ker so vložil kandidaturo. Nove liste še ne pomenijo zmage, Za mešanje kart so lahko tudi pomožni igralci. Če maš kaj pokazat bodo presodili tisti, ki bodo odšli na volišča in volili.
16.9.2014Ocenijanez 
Eni že mislijo, da so zmagal, ker so vložil kandidaturo. Nove liste še ne pomenijo zmage, Za mešanje kart so lahko tudi pomožni igralci. Če maš kaj pokazat bodo presodili tisti, ki bodo odšli na volišča in volili.
16.9.2014Ocenitrzisce 
Nimajo v programu, da če nisi z njimi, ti lahko tudi grozijo, da ne boš za druge?
16.9.2014Ocenikrajan 
Poznamo in vemo kdo so ti...
16.9.2014Oceniobčan 
To so verniki janšizma....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava