kolesarstvo

Fajt četrti na Češkem

16.9.2014 | 11:30 | Sr. G.

Kristjan Fajt (Foto: arhiv)

Kristjan Fajt (Foto: arhiv)

Novo mesto - Kolesarji Adrie Mobil so minuli konec tedna nastopili na zadnji dirki pred odhodom na svetovno prvenstvo. Na Češkem so se udeležili dirke druge kategorije Bohemia tour 2014. Najboljši rezultat je dosegel Kristjan Fajt, ki je zasedel solidno četrto mesto.

Kristjan Fajt je pobegnil skupaj skupaj še s štirinajstimi kolesarji le nekaj kilometrov po startu. V prvi skupini kolesarji niso bili složni saj je ves čas potekal taktični boj med ubežniki. Prva skupina se je zmanjševala iz kilometra v kilometer in na koncu se je za zmago udarilo sedem kolesarjev. Zmagal je Avstrijec Lukas Pöstlberger. Kristjan Fajt je z zaostankom 1:07 dosegel četrto mesto.

Kristjan Fajt je pred odhodom v Španijo pokazal solidno formo. Je standardni član ekipe Adria Mobil in kandidat Gorazda Štanglja za elitno cestno dirko. Že večkrat je dokazal da je velik borec in specialist za težke dirke. Leta 2008 je na svetovnem prvenstvu v Vareseju zasedel 16. mesto in za zmagovalcem Alessandrom Ballanom zaostal zgolj za 1:01.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava