dolenjska

Strank SD in DeSUS na volitvah v Šentjerneju ne bo!

16.9.2014 | 11:55 | L. Markelj

Predsednica občinske volilne komisije Klementina Zeme, tudi pravna svetovalka občine, v pogovoru z županom Hudoklinom na eni od občinskih sej (na desni). (Foto: L. M.)

Predsednica občinske volilne komisije Klementina Zeme, tudi pravna svetovalka občine, v pogovoru z županom Hudoklinom na eni od občinskih sej (na desni). (Foto: L. M.)

Šentjernej - Kot smo že poročali včeraj, je upravno sodišče v Ljubljani glede zapletov z nepravilnostmi v zapisniku o glasovanju pri županski kandidaturi Franca Hudoklina (SLS) in kandidatih za svetniško listo SLS odločilo njim v prid. Danes nam je tako razsodbo potrdila tudi predsednica občinske volilne komisije Klementina Zeme.

»Komisija je prejela vse štiri odločbe upravnega sodišča. Pritožbi predstavnika stranke SLS je bilo ugodeno, tako za listo kandidatov za občinski svet, kot za župana. Stranki DeSUS in SD pa sta izločeni, saj je sodišče njuni pritožbi zavrnilo, tako da je zadeva za občinsko volilno komisijo zaključena. Komisija bo danes ponovno odločala o obeh kandidaturah, pri tem pa je vezana na pravno stališče upravnega sodišča, torej da moramo ponovno, brez odlašanja, preveriti zakonitost predmetne liste in kandidature za župana ter odločbi izdati čim prej. Danes po 18. uri bo vse znano,« pravi Zemetova.

Vsi zapleti ne bodo vplivali na čas izvedbe volitev, ki bodo 5. oktobra, saj je zakon pri vseh zakonskih opravilih, tudi glede pritožb in rokov za reševanje slednjih in ponovno odločanje, zelo jasen,« še pravi Zemetova.

Mnoge je tako različna razsodba upravnega sodišča o istih zadevah negativno začudila, saj bi sodna praksa morala biti za vse enaka. Tisti, ki jim ni vseeno za pravno državo, se bodo na takšno razsodbo pritožili, je slišati iz šentjernejske doline. Nekateri pa namigujejo, da se zadaj skrivajo tudi interesi, saj naj bi potencialni volivci SD in DeSUS, ki bodo zdaj verjetno ostalih brez možnosti za kandidaturo na volitvah, tako podprli  SLS...

‹ nazaj

Komentarji (24)

16.9.2014Oceniobčan 
Močno, močno dvomim, da bodo volilci SD-ja in DESUSA vsepovprek podprli SLS! Moramo vedeti, da je SLS desna stranka, zato bodo levičarji našli nadomestek v civilni iniciativi, na listi katere so tudi številni levičarji. Isto velja tudi za DESUS, morda bo kolebal med listo Naprej za prihodnost in CI-jem, ampak po mojem mnenju se bo večina volilcev DESUSA odločila za CI, ker so na njeni listi nekateri eminentni šentjernejski upokojenci. Vsekakor pa za SD ne more biti alternativa LDS ali SMC v kolikor se bodo v eno od teh opcij ponovno zapakairali razne slugati, ptiči kalini ali morda pro bono sprehajalci psov, ki se radi slikajo s pomembneži medtem, ko jim voda dobesedno teče v lasten kevder.
16.9.2014Oceninateg 
Če prav razumem, sta bila SD in DESUS nategnjena. Me zanima kakšnša je bila razlika med SLS-ovim zapisnikom na eni strani in z zapisnikom DESUS-a in SD-ja na drugi strani? Če ni bilo nobene, potem je imel F.H. protekcijo!
16.9.2014Ocenimilan 
Partizanska četa bo s podporo DESUSOVIH enot 5. oktobra zavzela Šentjernej! Franc, nisi več naš!!
16.9.2014Ocenibrbuč 
Najbolj je SD in DESUS nategnil Hudoklinton!!!!!
16.9.2014OcenipodpornicaSD 
Ne, to ni pravično. Jaz sem hotela na volitvah podpreti SD! Zdaj mi je sodišče to možnost vzelo! Franc, nikoli več te ne bom volila, raje podprem Samota!!
16.9.2014Ocenilevak 
Sramota! Vse od časov SFRJ pa do lokalnih volitev pred štirimi leti, sem imel možnost podpreti levo stranko kateri pripadam. Zdaj, zdaj sem pa ostal brez izbire. Ma, koga naj zdaj volim? Ma, ne grem na volitve! Franc, sumljiv si mi! Maš zveze s Pahorjem in Cerarjem?
16.9.2014OceniRevolucija 
Na, mi smo se bali, da nam bo Jagorovco vzel ajzenponar, zdej nam jo je zafural pa F.H. Kako naj se borimo za dediščino OF, če ne bomo v občinskem svetu?
16.9.2014OceniResnica 
SDS-ja , LDS-a in DeSUS -a v bodočem občinskem svetu ne bo, SLS pa ima minorne možnosti !! Zmagala bo CI! To sem že zdavnaj zapisal ;-))!! Pa tudi lokalne šefe LDSa, DeSUSa in SDja sem že pred štirimi leti, takoj po volitvah opozarjal, naj raje ostanejo v opoziciji, sicer na sledečih volitvah totalno pogorijo!! Sicer pa - za SDS iz znanih razlogov občani ne bodo masovno glasovali.Verjetno le najbolj zadrti pripadniki te stranke. SMC se je lokalno opekla zaradi dveh vidnih članov propadle LDS, ki ju je ustoličila na čelo lokalnega odbora!Napaka, ki jih bo v Šentjerneju veliko stala! Dobijo sedež ali največ dva .... In kaj ostane? NSi , Lista za prihodnost in CI... Prva ob agresivni SDS nima nobenih možnostri, druga zaradi svoje mlačnosti v preteklem mandatu pa prav tako. Ostane le še CI !! Torej dekleta in fantje pogumno naprej! Na vas je odgovornost za nadalni razvoj občine ob transparentnem in poštenem poslovanju seveda! Tako, kot ste vseskozi zatrjevali! V uspeh ne dvomim ....
16.9.2014OceniPočelo je 
Počelo je počelo! Začetek 3. svetovne vojne se bo začel v Šentjerneju! Drugač pa ZA DOMOVINO S SAMOTOM NAPREJ!
16.9.2014OceniGrega 
Igrice, same igrice. Franc pa upam da ostane v NM, se ima tu fajn.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava