Šerjak: "Želim ostati neodvisen, zato se ne bom prodajal nikomur"

17.9.2014 | 16:00

Šerjak: "Želim ostati neodvisen, zato se ne bom prodajal nikomur"
Janez Šerjak z nosilci njegove liste in predsednikom volilnega štaba Rokom Petančičem, ki prav tako kandidira na Šerjakovi listi.

Janez Šerjak z nosilci njegove liste in predsednikom volilnega štaba Rokom Petančičem, ki prav tako kandidira na Šerjakovi listi.

Šerjak: "Želim ostati neodvisen, zato se ne bom prodajal nikomur"

Sevnica - V bitko za županski stolček v sevniški občini se kot neodvisni kandidat prvič podaja podjetnik, obrtnik in aktualni predsednik sevniške godbe Janez Šerjak. Za kandidaturo se je odločil na pobudo številnih prijateljev in znancev, pri tem pa ga podpira tudi družina, ki bo tudi skrbela za vodenje domačega podjetja z več kot 20 zaposlenimi v primeru njegove izvolitve.

Šerjak bo na oktobrskih volitvah nastopil tudi s svojo listo. V prvi volilni enoti (Blanca, Loka pri Zidanem Mostu) je njena nosilka Vanja Žilič, nosilec liste v drugi volilni enoti (Sevnica) je pričakovano Janez Šerjak, v tretji volilni enoti (Boštanj, Primož, Studenec) je na vrhu liste Jože Udovč, prvo ime četrte volilne enote (Šentjanž, Krmelj, Tržišče) pa je Dejan Hočevar.

Kot poudarja, je njegova glavna zaveza skupno delovanje vseh, ki želijo prispevati k razvoju občine. Želi si povezati gospodarstvo, šolstvo, kulturo, šport, prebivalstvo na podeželju in v mestu, skratka vse občane in občanke.

"Pomembno vodilo mi je združevanje, ne glede na politične opredelitve. Pri procesu ustvarjanja, spreminjanja in oblikovanja morajo biti prisotne vse generacije, starejši s svojim znanjem in izkušnjami ter mladi, ki so polni novih, dobrih idej in zagona," pravi Šerjak in ob tem dodaja, da nikoli ni bil član nobene politične stranke.

Podporo so mu sicer pred uradnim začetkom volilne kampanje napovedale številne stranke, ker pa je znotraj nekaterih po Šerjakovih besedah prišlo do razkola, mu je podporo zaenkrat uradno izrazila le sevniška SDS. Največji preobrat naj bi se zgodil v Desusu, ki je Šerjaku kljub drugačnim napovedim in naklonjenosti predsednika sevniškega Desusa, ki je hkrati tudi podžupan, podporo na koncu odrekla.

"Sem velik trn v peti struji, ki sedaj vlada občini. Veliko mojih podpornikov se ravno zaradi tega boji izpostaviti. Sicer pa želim ostati neodvisen in se ne bom prodajal nikomur."

Med Šerjakovimi glavnimi programskimi usmeritvami so izdelava dolgoročne strategije razvoja celotne občine Sevnica, ustvarjanje pogojev za nova delovna mesta, podpora zadružništvu in vsem podjetniškim pobudam pri samooskrbi, vzpostavitev prednostne ambulante za starejše osebe, prijazna, moderna in učinkovita občinska uprava, zavzema pa se tudi za izgradnjo celovitega kulturnega centra v Sevnici in zračilo jedrske rente ter bolj namensko porabo rente od gradnje hidroelektrarn.

A. K.

Komentarji (21)

17.9.2014Oceniobčan 
Šerjakove programske usmeritve???Tako kot je sedaj super urejeno zdravstvo in dostopnost le tega v Sevnici ni potrebno nič spreminjati..Rešujte kje drugje,pa ne samo nekaj obljubljat in lepo govoriti.To znajo tako vsi politiki.
17.9.2014Ocenisevničan 
Šerjak ne more biti neodvisen, če ga podpira SDS, ker oni pač tega ne bodo dovolili.Zato pa občani dvomimo v neodvisnost.....
17.9.2014Ocenimiha 
slišim, da so stare strukture v sd in desus proti šerjaku, ker jih je strah za stolčke. kaj pa je z smc v sevnici? so ali jih ni?
18.9.2014Ocenisevničan-1 
Gre sicer za dva nova obraza, medtem ko so trije že stari znanci, med njimi dva spreobrnjenca. Spremembe, predvsem na OU zelo dobrodošle, čeprav dvomim v uspeh proti sedanjemu šerifu. Rok, ti se pa tako ali tako samo okrog občinskega korita opletaš, zato velik dvom glede tebe.
18.9.2014Ocenisevnican-2 
Ne bo slo...programske usmeritve kakor, da bi jih božicek pisal ..nekako imam občutek, da je vse zgolj leporečenje. Glede ostalih je pa jasno, kakor je že nekdo napisal. Rok že ves čas samo okrog občinskega korita opleta in igra cenjenega meščana. Janez imel sem te za preudarnejšega človeka.
18.9.2014OceniMhm 
Ja, tudi mene je mal razočaral tale Šerjak, ker je izbral Roka za svojega oprodo.
18.9.2014OceniRes 
Vendarle ena svetla točka na nebu občine Sevnica. Ocvirk in njegova SLS je že predolgo na oblasti in so izgubili kompas
18.9.2014Ocenitojeto 
Ali ste prebrali programske točke ostalih kandidatov? so realne? Sicer pa, upam, da opažate kako nas hoče dosedanji župan kupiti.. delati je potrebno ceu mandat, ne pa zadnji mesec pred volitvami! temu je treba naredit konec.
18.9.2014OceniBoštjan1966 
ja, Ocvirk in njegovi se zadnje čase res veliko kažejo okoli. Vse otvoritve cest so v tem mesecu, prej ga pa nikjer ni bilo
18.9.2014Oceniks. 
Joj folk prosim spreglejte ze enkrat in upam da opazite kako in na kakssen način g.Srečko Ocvirk kupuje glasove in to tik pred volitvami!!lepo vas prosim no!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava