dolenjska

Sodišče začelo stečajni postopek nad družbo Begrad

17.9.2014 | 15:40 | STA

Sodišče začelo stečajni postopek nad družbo Begrad

Novo mesto - Okrožno sodišče v Novem mestu je na predlog dolžnika danes začelo stečajni postopek nad novomeško gradbeno družbo Begrad, gradbeništvo, trgovina, inženiring. Za stečajnega upravitelja je imenovalo Štefana Verena, upniki pa lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo do 17. decembra.

Uprava Begrada danes ne daje pojasnil, avgusta imenovani član uprave Igor Vesel pa je za STA povedal, da bodo dogajanje predvidoma komentirali v četrtek.

Po neuradnih podatkih ima matična družba Begrada zaposlenih približno 80 delavcev, predvsem upravnih. Zaposleni so po poročanju nekaterih medijev čakali na septembrsko plačo.

Matični Begrad naj bi imel tudi blokirane transakcijske račune.

Sicer pa je imel Begrad, ki je pred tem vsa krizna leta posloval pozitivno, lani skoraj 41 milijonov evrov prihodkov od prodaje, ker je pet milijonov evrov več kot v letu 2012, ob tem pa je preteklo leto končal s skoraj dvema milijonoma evrov izgube.

Njegova hčerinska družba Begrad gradnje je medtem v stečaju že od konca julija. S stečajem je delo izgubilo 110 delavcev.

‹ nazaj

Komentarji (1)

17.9.2014Ocenikmet 
Bravo sposoben vodstveni kader. Delavce na cesto pa naj crknejo vi šefi sigurno ne boste, ker imate dosti sala.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava