kronika

V Venišah plaz ogroža hišo

18.9.2014 | 07:05 | M. K.

V Venišah plaz ogroža hišo

Včeraj ob 8.58 uri se je na opazovanem plazu v Oštrcu, občina Kostanjevica na Krki, razpoka na škarpi povečala za dva metra. Ob 8.40 se je plaz v Venišah, občina Krško, ki ogroža stanovanjsko hišo, premaknil za pet metrov. Ob 10.58 pa se je sprožil zemeljski plaz v sadovnjaku v naselju Šutna, občina Krško.

17. 9. 2014 ob 13.42 je v Lokvah, občina Črnomelj voda zalila prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so iz prostorov izčrpali in posesali okoli 3 kubične metre vode.

17. 9. 2014 je v naselju Svržaki, občina Metlika, drevo ogrožalo objekt stanovanjske hiše. Gasilci PGD Metlika so s pomočjo avto lestve drevo obžagali in odstranili nevarnost.

Prometni nesreči

17. 9. 2014 ob 14.03 sta v krožišču Otoške ceste in ulice Stražna v Novem mestu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so mesto nesreče proti naletno in proti požarno zavarovali, odklopili akumulatorja na vozilih, usmerjali promet, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in očistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.26 sta na izvozu iz avtoceste za Slovensko vas v občini Brežice trčila osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili požarno varovanje in odklopili akumulatorja na vozilih.

Pomoč obolelim

V Ločni v Novem mestu so včeraj gasilci GRC Novo mesto pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto pri dvigu starejše osebe, ki je padla s postelje in se sama ni mogla pobrati.

Ob 17.50 so v Krmelju, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom vstopili v stanovanjsko hišo, v kateri so našli onemoglo osebo. Nudili so ji pomoč, do prihoda reševalne ekipe NMP Sevnica.

Ob 18.14 je dežurna ekipa HNMP na Brniku s policijskim helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Zdravstvenega doma Krško v UKC Ljubljana.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava