dolenjska

V nedeljo še en pohod, na Glavnem trgu stojalo za kolesa

18.9.2014 | 08:00 | B. B.
Foto: MONM

V nedeljo še en pohod, na Glavnem trgu stojalo za kolesa
V nedeljo še en pohod, na Glavnem trgu stojalo za kolesa

Novo mesto - V sklopu Evropskega tedna mobilnosti so se pohodniki pod vodstvom Planinskega društva Krka Novo mesto včeraj zjutraj podali na prvega izmed dveh pohodov, ki jih organizirajo v času Evropskega tedna mobilnosti 2014. Zbrali so se pred rotovžem, od koder so se podali do Žabje vasi in od tam po gozdni poti nadaljevali do Šentjošta in Stopič na Goli vrh. Pohodnikom so se pridružili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Novo mesto.

Drugi pohod načrtujejo za nedeljo, 21. septembra, ob 15. uri. Tudi takrat bo start izpred rotovža, pot pa bo vodila skozi Ragov log in nato preko Ločenskega mostu na Marof ter po Kettejevem drevoredu do Bršljina, od koder se bodo po Zupančičevem sprehajališču ob reki Krki podali nazaj na Glavni trg. Sprehod bo trajal približno dve uri in je primeren za družine z otroki. Prijave zbirajo na 041 693 195 (Tone Progar) in 040 224 544 (Marica Praznik).

Od včeraj pa je Glavni trg bogatejši tudi za stojalo za kolesa, ki so ga postavili pred Klubom LokalPatriot in je darilo zavarovalnice Adriatic-Slovenica. Podžupanu mestne občine Novo mesto Franciju Bačarju ga je predala direktorica PE Novo mesto Jasmina Kovačič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava