dolenjska

Hiša sožitja praznovala prvi rojstni dan

18.9.2014 | 15:00 | M. Ž.

Medgeneracijski pogovor - Ivanka Mestnik in Uroš Topič. (Foto: M. Ž.)

Medgeneracijski pogovor - Ivanka Mestnik in Uroš Topič. (Foto: M. Ž.)

Hiša sožitja praznovala prvi rojstni dan

Novo mesto - Medgeneracijski center dnevnih dejavnosti novomeškega društva upokojencev na Čitalniški ulici, ki so ga poimenovali Hiša sožitja, deluje leto dni. Včeraj so ob tej priložnosti pripravili prijetno srečanje – medgeneracijski pogovor dolgoletne pisateljice Ivanke Mestnik z vsestransko nadarjenim gimnazijcem Urošem Topičem, ki je konec lanskega leta izdal svoj knjižni prvenec Emma Storm, bratovščina Culis.

»Hiša ni le shodila, ampak je z nekaterimi programi kar stekla,« je zadovoljna dejala predsednica novomeških upokojencev Rožca Šonc in dodala, da so se še posebej dobro prijele računalniške urice in delavnice z najmlajšimi, vsak dan pa je več tudi tistih, ki se udeležujejo izobraževalnih programov. »Center je namenjen vsem, ki si želijo aktivnega preživljanja prostega časa. Program je pester in medgeneracijski, saj povezujemo mlade, srednjo generacijo in starejše.«

Za program Hiše sožitja skrbi programski svet, ki ga sooblikuje skupaj s pobudniki in člani društva. »Pri oblikovanju programa smo v prvi vrsti odvisni od denarja. Tako smo v začetku letošnjega leta, ko še nismo imeli zagotovljenega financiranja, sklenili, da bomo najprej k sodelovanju, oblikovanju in izvajanju programa povabili predvsem naše člane, ki kaj vedo, znajo ali potujejo. Ugotavljamo, da je bilo to izhodišče pravilno, saj smo z malo denarja izpeljali dosedanji program. Tudi v bodoče bomo dajali prednost znanju naših članih pa tudi tistih, ki še niso, a bodo morda to postali skozi hišo sožitja,« je povzela predsednica programskega sveta Darinka Smrke in pridala, da bodo še bolj razširili medgeneracijsko sodelovanje na osnovne šole in vrtce.

Včerajšnje praznovanje sta obogatili mladi glasbenici iz novomeške glasbene šole Marjana Kozine.

‹ nazaj

Galerija (12)

hisa01
hisa02
hisa03
hisa04
hisa06
hisa09
hisa10
hisa12
hisa13
hisa14
hisa17
hisa18

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava