kronika

Raje bi višjo denarno kazen in manj zapora

18.9.2014 | 18:00 | T. J. G.

Marjan Brajdič je bil v času te tatvine na več pogojnih kaznih.

Marjan Brajdič je bil v času te tatvine na več pogojnih kaznih.

Krško - V naših krajih so starejši občani, sploh posamezniki, ki živijo sami v bolj odročnih krajih, pogosto žrtve nepridipravov, ki izkoriščajo njihovo dobroto. A policisti jih največkrat ulovijo in pripeljejo pred roko pravico. Tudi drzna tatvino, ki se je zgodila sredi belega dne 18. julija letos, se je končala na sodišču. Policisti so namreč storilce prijeli v vsega pol ure, zahvaljujoč dobremu opisu avtomobila.

Sandi Kovačič tako kot drugi trije ostaja v priporu.

Sandi Kovačič tako kot drugi trije ostaja v priporu.

Tisti dan so se štirje Romi, gre za Sandija Kovačiča ter Marjana in Roberta Brajdiča iz Dobruške vasi ter Iztoka Šajnoviča iz Žabjaka, prevažali po Posavju. Najprej so se ustavili v Križah ter pristopili do starejše ženske, ki hodi le s težavo in ob pomoči bergel. Na srečo se je ravno v tistem trenutku pripeljal drug avto in četverica je pobegnila, a le do Velikega Podloga.

Tam so očitno oprezali, da se je mož starejše občanke odpeljal, nato pa so potrkali. Eden je vstopil in jo zamotil, drug pa je smuknil v hišo in ukradel srebrno verižico. Ko je 71-letnica ugotovila, da je žrtev nepridipravov, je začela kričati, tako da je njene krike slišala soseda, v tistem pa so se neznanci že odpeljali. Sledil je klic na policijo in fante so prijeli v pol ure.

Na sodišču so vsi štirje krivdo priznali in se pokesali, so pa bili nekoliko presenečeni nad višino kazni, ki jih je predlagal okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič, saj so se očitno pogajanja odvetnikov in tožilca vrtela okoli nižjih kazni. »Glede na izkušnje in podobne primere so kazni korektne. Pravzaprav so te na spodnji meji glede na zavrženost in podlost dejanja, saj so očitno oprezali in opazovali domove, odpravili pa so se celo v drugo občino,« je pojasnil.

A sodišče je povsem sledilo predlogu tožilstva. Vsi, razen Sandija, bodo morali plačati 500 evrov denarne kazni, Marjan, Iztok in Sandi so bili obsojeni na 8 mesecev zapora, Robert pa na pol leta zapora.

Robert Brajdič je že bil kaznovan. Tokrat je bil obsojen na pol leta zapora.

Robert Brajdič je že bil kaznovan. Tokrat je bil obsojen na pol leta zapora.

Bi pa vsi štirje raje višje denarne kazni in nižjo zaporno kazen, a sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek njihovi prošnji ni uslišala. Vsi štirje so prosili za predčasno prestajanje zaporne kazni.

‹ nazaj

Komentarji (3)

18.9.2014Ocenimarko 
saj bodo čez pol leta spet napadli starčke
18.9.2014OceniMAX 
Z ozirom da fantje imajo redno zaposlitev je razumljivo da želijo dobro plačati za svoje grehe in se pokesati.
18.9.2014 1 (1) (0)Ocenitincek 
ja bogi revčki res so dobil visoke kazni. očitno se more nekmu ravno nekaj zgodit da bodo resno začel obravnavati kriminalce v sloveniji

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava