posavje

Jožef Piltaver kandidira na listi Sonce

19.9.2014 | 14:00 | M. L.

Jožef Piltaver. (Foto: M. L.)

Jožef Piltaver. (Foto: M. L.)

Člani liste Sonce. Foto: M. L.)

Člani liste Sonce. Foto: M. L.)

Brežice - Na letošnjih lokalnih volitvah bo v občini Brežice nastopila s svojo listo kandidatov tudi Neodvisna lista Sonce. Nosilec liste je Uroš Škof, profesor in ravnatelj Gimnazije Brežice. Kandidat za župana na listi je Jožef Piltaver iz Krške vasi.

Piltaver, diplomirani upravni organizator in magister znanosti s področja človekovih pravic (pravice združevanja v društvih), je zaposlen je v Splošni bolnišnici Brežice kot koordinator na področju urejanja premoženjskih zadev in energetskega menedžmenta.

Lista Sonce s svojim programom napoveduje izboljšanje življenja občanov s pocenitvijo komunalnih storitev. Z denarjem iz »jedrske rente« namerava znižati občanom račune za elektriko do 50 odstotkov. Lista se zavzema za boljšo organizacijo dela v javnih službah. Občina Brežice naj postane občina z najnižjo brezposelnostjo v Sloveniji in z vlaganji v turizem tudi občina z največjo rastjo turistične dejavnosti.

Lista napoveduje dodatno finančno podporo delovanju društev in ostalih organizacij ter spodbujanje večje samostojnosti krajevnih skupnosti. Vsi občani naj imajo enake možnosti za dostop do izobraževanja in dostojnega dela. Medgeneracijsko razumevanje in spoštovanje je eden temeljev družbe. Temelj družbe mora biti tudi to, da človek sprejema in spoštuje drugačne od sebe.

Lista napoveduje tudi podporo programom za razvoj podeželja in kmetijske dejavnosti, s poudarkom na ustvarjanju “domačih” delovnih mest, zato napoveduje občinsko podporo podjetjem za izvajanje pripravništva. V Brežicah bodo zgradili 6.000 m² sejemskih površin. Napoveduje tudi spodbude za samooskrbo in zagotavljanje občinskih javnih površin za pridelavo hrane ter pomoč pri zaščiti lokalnih pridelkov, kot so pišečka marelica, bizeljčan, bizeljski ajdov kolač. Turizem bo med drugim podprla z izgradnjo 30 km novih kolesarskih stez.

Na vodovodnem stolpu bodo zgradili razgledno točko.

Glede šolstva napoveduje zagotovitev brezplačnega obroka za vse šolarje v občini, podporo srednjim šolam pri odpiranju novih izobraževalnih programov in podporo visokošolskim programom, ki ustvarjajo neposredno nova delovna mesta.

Mladim želi zagotoviti delo s podporo programom javnih del. Za mlade do 35 let bo 500 novih zaposlitev. Občina bo ustanovila mladinski svet, ki bo partner občine pri sestavljanju programskih prioritet in projektov za mlade.

Lista Sonce se zavzema med drugim tudi za uporabo geotermalne energije za ogrevanje celotnega mesta Brežice in okolice, s čimer bo ogrevanje bolj neodvisno od drugih virov in za občane cenejše. Program liste Sonce vključuje med drugim tudi brezplačni javni avtobusni prevoz za upokojence in ustanovitev občinske blagajne za plačevanje vseh položnic brez provizije.

Kot nam je povedal Jožef Piltaver, kandidira za župana, ker lista Sonce vključuje skupino posameznikov, ki je neodvisna in »nekontaminirana« z državno strankarsko politiko. »Predvsem pa zato, ker je skupina pripravljena delati in je odgovorna,« je poudaril.

‹ nazaj

Komentarji (11)

19.9.2014Ocenijure 
Ti pa tako hitro menjajo stranke da se jim še barva ne utegne sušiti. Najprej sds pum snj pozitivna slovenija sedaj Stranka Sonce. Kandidat tudi LDS. Res sami novi obrezi....pri mešanju megle.
19.9.2014OceniZala 
Jaz pa sem bila 100% prepričana, da bodo po "blestečem" izzidu državnozborskih, vsaj te volitve izpustili. Se pa strinjam, Jure, sami "novi" obrazi pri mešanju megle.
20.9.2014Ocenimiran 
Odličen kandidat za župana in odlična lista. Želim vam dober rezultat. Pozdrav iz Pišec.
20.9.2014OceniARISTOTEL 
Dajmo Piltaverju priložnost, da združi vse moči v občini od delavcev, kmetov in intelegance, kajti Molan je bil v začetku naše veliko upanje, pozneje pa je prepoznal samo "svoje", medtem ko je druge izločal, tudi na krut način - brez spoštovanja osebnosti. Župan pač ne sme imeti takih lastnosti!
20.9.2014OceniMarija 
Najprej me zanima kje boste vzeli 30% sredstev, ki jih boste sofinancirali staršem pri plačilu vrtcev? Kot drugo sem pa zaposlena v SB Brežice in vem, da Piltaver ni za sodelovanje.
21.9.2014Oceniprofistol 
Samo to bom rekel. Ko se je po dolgih letih vrnil iz Kanade Piltaverjev prijatelj iz mladosti mu je djal:" Pic, nekoč sem te imel za vzor poštenosti, sedaj pa samo govoriš, kje se da kaj ukrasti in zgoljufati." Kako so končale firme, kjer je deloval Piltaver začenši z Agrarijo in naprej je znano....
21.9.2014OceniPille  
SONCE = POZITIVNA SLOVENIJA
23.9.2014OceniARISTOTEL 
Koga moti sonce, je na zalogi še nekaj zaščitnega faktorja 30.
23.9.2014Ocenifranci 
pezdirc rešuje svojo eksistenco, ker je v čatežkih na minimalcu...pa se je odločil da bo še naprej meglo mešal!
24.9.2014Oceniprofistol 
Pezdirc se mi zdi ni na minimalcu. Za zasluge za Jankoviča in CK je dobil individualno pogodbo pri Petanu v Čatežkih pa okoli 5000 evrov bruto plače. Torej za kakih 10 nepriviliguranih delavcev tamkaj z enako izobrazbo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava