V avtu se je razlila solna kislina

20.9.2014 | 07:15

V avtu se je razlila solna kislina

Na cesti Črnomelj - Semič, pri odcepu za Lokve, se je minulo noč nekaj minut po polnoči prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so na vozilu odklopili akumulator, pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj pri oskrbi ponesrečencev, očistili cestišče, opravljali protipožarno varovanje in osvetljevali mesto nesreče. Ponesrečeni osebi sta bili prepeljani v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Včeraj ob 8.35 so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote na Cesti krških žrtev v Krškem, kjer se je v prtljažniku osebnega vozila razlila solna kislina za čiščenje. Gasilci so tekočino nevtralizirali, počistili in jo varno uskladiščili. Ena oseba se je poškodovala in je bila napotena na pregled v ZD Krško. Obveščene so bile pristojne službe.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica med 8. in 12. uro na območju transformatorskih postaj Zajčja gora, Ines Sevnica, Ledina, Ledgonje, Slakovec in Pecelj.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava