dolenjska

Krkine nagrade za raziskovalne naloge srednješolcev

20.9.2014 | 12:00 | M. K.

Foto: Krka d.d.

Foto: Krka d.d.

Krkine nagrade za raziskovalne naloge srednješolcev

Novo mesto - V Krki so mladim srednješolskim raziskovalcem včeraj podelili Krkine nagrade. Na razpis za letošnje 44. Krkine nagrade in priznanja za srednješolce je bilo prijavljenih 27 nalog iz 13. slovenskih gimnazij in srednjih strokovnih šol, ki jih je pripravilo 53 mladih raziskovalcev, so sporočili iz Krke. Srednješolci so, po besedah recenzentov, ki so naloge ocenjevali, presenetili s kakovostjo svojih nalog, kar dokazuje, dodajajo v podjetju, da poslanstvo in vizija Krkinih nagrad dosegata svoj namen. Podelitev Krkinih nagrad za dodiplomska in podiplomska raziskovalna dela bo 17. oktobra 2014.

V Krki so letos že petič zapored k sodelovanju povabili ne le srednješolce dolenjskih, ampak tudi vseh ostalih slovenskih srednjih šol. Kakovost prijavljenih nalog je bila na visoki ravni. Pri tem je posebej pomembno, da je večina prijavljenih nalog temeljila ne le na teoretičnem, ampak tudi na eksperimentalnem delu, sporočajo orgnaizatorji.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke ter predsednik Častnega odbora Krkinih nagrad Jože Colarič in član Krkine uprave, direktor Razvoja in raziskav ter predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad dr. Aleš Rotar, sta na slovesnosti 29 dijakom podelila Krkine nagrade za 13 raziskovalnih nalog. Da bi k raziskovalnemu delu še naprej spodbujali tudi tiste, ki letos niso prejeli Krkine nagrade, pa sta 24 srednješolcem podelila Krkina priznanja za 14 raziskovalnih nalog.

Tudi letos je bil pred podelitvijo za srednješolce organiziran simpozij, na katerem so prejemniki nagrad predstavili svoje projekte. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi računalniške predstavitve nagrajenih nalog.

Krkine nagrade so za svoja raziskovalna dela letos prejeli: Mojca Grižnik, Julija Herman in Nika Kaplja iz Gimnazije Tolmin, Anja Lobnik, Eva Lobnik, Jernej Zorman, Jure Hederih, Lara Oberški in Tinkara Vozel iz II. gimnazije Maribor, Sara Jensterle in Kristina Jan iz Gimnazije Jesenice, Petra Bajec in Tilen Tori, Laura Pust, Klemen Kovač, Aleksandra Mikić, Aleš Zupančič in Ema Butara iz Gimnazije Novo mesto, Špela Gubič, Karla Makoter in Sara Kreft iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Nejc Kejžar, Jan Gojznikar, Rok Herman in Tjaša Mazej iz I. Gimnazije v Celju, Kristina Kovačič in Pia Štrukelj Pahović iz Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran ter Brina Aravs in Patricija Štainer iz Biotehniške šole Maribor.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava