dolenjska

SLS: Franci Bačar obljubil večerjo

20.9.2014 | 19:20

SLS se na volitve odpravlja polna samozavesti, ki jim jo vliva tudi številka 1, ki jim jo je žreb namenil na volilnih lističih. (Foto: SLS)

SLS se na volitve odpravlja polna samozavesti, ki jim jo vliva tudi številka 1, ki jim jo je žreb namenil na volilnih lističih. (Foto: SLS)

SLS: Franci Bačar obljubil večerjo

Ždinja vas - Nosilec liste novomeške SLS bo podžupan Franci Bačar, stranka pa v skupni kandidaturi s SD in ZZD na županski stolček cilja z Mileno Kramar Zupan. Na drugem mestu liste je predsednica mestnega odbora Martina Vrhovnik, na tretjem pa Alojz Golob. Sledijo Claudia Jerina Mestnik, Igor Hrovatič, Joža Miklič ... na listi pa denimo ni bivšega predsednika odbora Alojza Turka.

Člani in simpatizerji stranke so se v četrtek zbrali v Gostilni Pugelj v Ždinji vasi na predstavitvi kandidatne liste in skupne županske kandidatke. Na dobro obiskanem dogodku so največ časa namenili razpravi o projektih za razvoj občine ter načinu glasovanja, to je uporabi preferenčnih glasov, s katerimi lahko občinski svetnik postane prav vsak, ki je na listi.

Na predstavitvi je bilo vseh 29 kandidatov, SLS pa bo, kot sporočajo iz stranke, na teh volitvah nastopila skupaj z Listo za podeželje in invalide Alojza Goloba. Listo sestavlja 16 moških in 13 žensk, predstavila pa se je tudi Milena Kramar Zupan, ki je poleg razlogov za kandidaturo opisala svojo vizijo vodenja občine, ki mora biti po njenih besedah transparentno in odločno." Vsega, kar bi si ljudje želeli, najbrž ne bo mogoče postoriti v enem mandatu, nameravam takoj poprijeti za delo in se z najboljšo možno ekipo nemudoma lotiti zastavljenih ciljev."

Svoje projekte so predstavili tudi kandidati: nov športni park z bazenom in dvorano ob reki Krki, novo ali vsaj obnovljeno avtobusno postajo, novo obvoznico. Predsednik Medobčinskega društva invalidov Novo mesto Alojz Golob je posebej izpostavil problem financiranja krajevnih skupnosti in večjega dnevnega centra za invalide in starejše.

Razpravljali so tudi o čisti pitni vodo, stanovanjih za mlade družine, zlasti v osrčju mestnega jedra, tržnici, znižanju komunalnega prispevka za gospodarstvo in mlade družine, oprostitvi plačila vrtca za vsakega drugega in naslednjega otroka, razvoju podeželja, samooskrbi občine.

Po besedah predsednice Martine Vrhovnik si v novomeški SLS še posebej želijo, da bi občani na tokratnih volitvah sami izbrali svoje občinske svetnike, zato so posebej obravnavali navodila o načinu glasovanja in uporabi preferenčnega glasu.. Nosilec liste Franci Bačar, ki je tudi sam zagovornik preferenčnega glasovanja, je ob tem nekoliko v šali, a vendar zares, obljubil večerjo za dva tistemu kandidatu SLS, ki bo zbral dovolj preferenčnih glasov, da ga bo prehitel.

Lista SLS

1. mag. FRANC BAČAR, Dolž
2. MARTINA VRHOVNIK, Drska - Slavka Gruma
3. ALOJZ GOLOB, Stopiče
4. mag. CLAUDIA JERINA MESTNIK, Šmihel
5. IGOR HROVATIČ, Šmihel
6. JOŽA MIKLIČ, Mačkovec
7. FRANC GOLE, Bučna vas
8. ANKA KORAČIN, Stopiče
9. SILVO MESOJEDEC, Velika Bučna vas
10. ŽELJKA RAJAK, Drska - Slavka Gruma
11. IVAN SAŠEK, Pangrč vrh
12. TEREZIJA LAVRIČ, Drska – Šegova ulica
13. IGOR LEŠNJAK Šmihel – Ob Težki vodi
14. dr. JOŽICA FABJAN, Šmihel, Stopiče
15. ANDREJ KASTELIC, Žabja vas
16. ALEKSANDER KONČEK, Uršna Sela
17. JOŽA SREBRNJAK, Brusnice
18. BOŠTJAN HROVATIČ, Stranska vas
19. IVANKA KRISTAN, Prečna - Češča vas
20. MARTIN KAMBIČ, Stopiče
21. BERNARDKA KRESE, Petelinjek
22. VERICA TURK, Podgrad
23. CVETO KASTELEC, Dolž
24. MARIJA BECELE, Stopiče - Črmošnjice
25. MARTIN ŠKEDELJ, Gabrje
26. JASENKA LONČAREVIĆ, Novo mesto Rozmanova ulica
27. JERNEJ REDEK, Krka
28. MATEJ TURK, Podbreznik
29. IGOR ILAR, Stopiče - Črmošnjice

B. B.

‹ nazaj

Komentarji (22)

20.9.2014OceniVolivci 
Rad bi videl račun od večerje. Ali ga je plačal kateri obrtnik, ali ga je plačal Rudi Mlinarič. Bo treba na davkarijo prijavit, da preverijo, ali je bil izdan račun za tisti večer za toliko večerij. V ponedeljek bom podal prijavo na finančno upravo RS v Ljubljani in na carinsko upravo.
20.9.2014Ocenijani 
Bivši predsednik S.A.Turk živi v občini Straža in je s stalnim bivališčem goljufal že do sedaj. Odhod ene lastovke pa še ne pomeni pomladi za SLS; je še nekaj tičkov in tičic na veji, ki bi po pravici že zdavnaj morale biti v kletki.
20.9.2014OceniSine 
S tem računom za večerjo bo pa še afera nastala. Kako pa to, da niso SLSovci pri Dežmarju. Ponavadi je bla to njihov štab.
20.9.2014Oceniracionalnež 
vse kar lahko rečem o prebranem: ZA GOZLAT
21.9.2014Ocenipipi in melkiad 
Zakaj stranki s popolnoma nasprotnim programom skleneta koalicijo že v naprej? Ker je glavno vodilo teh strank samo katero mesto bo kdo zasedel!
21.9.2014Ocenisam 
Za 2,5 milijona evrov bo stranka SLS še dolgo lahko večerjala.....
21.9.2014OceniBOG VSE VIDI 
Bačar a te ni sram stopit pred božje obličje ko takole podpiraš komuniste in goljufe??? Strah pred izgubo sladkega direktorskega mesta v javni upravi je očitno močnejši od zlagane ljubezni do boga. Vsaj ne hodi več v cerkev ker tja pač ne pašeš s takimi dejanji, pejt raje v Dražgoše ipd. maškerade kjer je očitno tvoja družba.
21.9.2014OceniObčan 
Žrtvovali soTurka, a na listi se še vedno bohoti dr. Jožica Fabjan ("dr. J. F."), ki je tako zelo pomembna, da je bila njena služba omenjena v znameniti tajni pogodbi med Muhičem in Turkom. Kdor na teh volitvah izbere SLS, izbere nadaljevanje lopovščine.
21.9.2014OceniPrav imaš, pipi in melkiad.  
"pipi in melkiad", se strinjam s komentarjem
21.9.2014Ocenisaj ne moreš verjet 
Na listi pa še Joža Miklič, bivša svetovalka za vrtce na občini, katere zasebni vrtec je deležen 100% občinskega financiranja, poleg tega pa še visokih mesečnih najemnin - zakaj že? A je to sploh mogoče? Kaj na to poreče KPK ali računsko sodišče? A to nikogar v SLS ne moti in niti ga. Zupanove?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava