gospodarstvo

Radeška papirnica v pričakovanju posla z Indijo

21.9.2014 | 08:45 | STA

Radeče Papir (Foto: P. P., arhiv DL)

Radeče Papir (Foto: P. P., arhiv DL)

Radeče - Direktor radeške papirnice Igor Rakuša se ta teden mudi v Indiji na zaključnih pogajanjih glede sklenitve posla, ki se nanaša na tiskanje indijskih rupij. Rakuša je za STA povedal, da so razpisno dokumentacijo morali še dopolniti, končno odločitev o 25 milijonov evrov vrednem poslu pa pričakuje novembra.

Če bodo pridobili ta posel, bodo na stroju pet 18 mesecev v petih izmenah tiskali indijsko denarno enoto, zaposlili pa bodo še dodatnih 50 delavcev. Za ta posel bo družba morala zagotoviti pet milijonov evrov obratnega kapitala, milijon evrov pa so že zagotovili, da so se sploh prijavili na razpis.

Rakuša bo v teh dneh obiskal tudi Indonezijo in Filipine, kjer se bo prav tako dogovarjal o novih poslih.

V Sirijo pa so Radečani poslali vzorce za potne liste, za katerih izdelavo se zanimata tudi Uganda in Demokratična republika Kongo. Za Irak naj bi izdelovali bančne čeke, za Hrvaško in BiH pa bodo v papirnici tiskali volilne lističe, je povedal Rakuša.

V teh dneh naj bi jim gospodarsko ministrstvo končno odobrilo trimilijonsko nepovratno pomoč, ki jim je bila obljubljena že v začetku leta. Ta denar bo družba porabila za obratna sredstva.

Skupina Radeče papir Nova, ki ima tri profitne centre, letos načrtuje 60 milijonov evrov prihodkov.

Lastnik radeške papirnice Emkaan Holdings iz Luksemburga se sicer zanima tudi za nakup Palome in krške papirnice Vipap Videm.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava